Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, spune că realitatea este că "aproape nimeni” pe plan politic nu şi-a dorit alegerea primarilor în două tururi de scrutin, cu excepţia PMP. El afirmă că partidele de dreapta nu pot învinge în alegerile locale structuri ale PSD, precum cea condusă de Niculae Bădălău la Giurgiu, dacă nu fac alianţe şi anunţă că oferta PMP privind discuţii în vederea unor strategii electorale comune cu PNL sau USR este "limitată în timp". Tomac mai spune că vrea "discuţii serioase, nu improvizaţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Realitatea este una singură: că cu excepţia PMP aproape nimeni nu şi-a dorit în mod onest să revenim la alegerea primarului în două tururi. Realitatea este că am rămas cu un singur tur şi PMP-ul este pregătit oricând de discuţii politice serioase, nu de improvizaţii, cu cei cu care putem fi parteneri - mă refer aici a PNL şi USR - dar oferta noastră de a ne aşeza la aceeaşi masă este limitată în timp şi dacă nu vor înţelege mesajul nostru nu este nicio problemă, dar să nu mai auzim refren plin de minciuni cum am auzit la prezidenţiale, că PMP-ul şi-a pus candidat pentru a încurca pe cineva. (...) O spunem de câteva luni de zile că atât în Capitală, cât şi în marile oraşe din ţară este nevoie de dialog. Nu poţi să-l dai pe Bădălău jos de la - Bădălău mă refer la structura politică a PSD din judeţul Giurgiu - fără o alianţă. Avem nevoie de candidaţi comuni în anumite consilii judeţene, avem nevoie de candidaţi comuni pentru anumite primării. Dacă nu va exista această voinţă, atunci să le mulţumească celor din PSD pentru că le fac jocul cei care nu vor să se aşeze la masă pentru a stabili candidaţi comuni. Mai târziu să nu vină nimeni să spună că PMP nu şi-a dorit să existe candidaţi comuni”, a declarat Eugen Tomac, sâmbătă, la Colegiul Naţional al PMP, care s-a desfăşurat la Sinaia.
 
El a adăugat că PMP îşi doreşte să facă alianţe pentru înlăturarea PSD din administraţia publică locală.
 
Tomac a spus că, dacă nu vor exista alianţe electorale, PMP va avea candidaţi la alegerile locale. El a precizat că PMP a stabilit candidaţii pentru 2.500 de localităţi şi 35.000 de candidaţi pentru funcţiile de consilieri locali. 
 
"Absolut indiferent ce cred cei din PSD sau alţi competitori politici, PMP-ul are o infrastructură solidă la nivel naţional şi este pregătit de orice competiţie politică (...) PMP nu se teme de anticipate, avem capacitatea şi experienţa necesară, am trecut cu bine cele două competiţii de anul trecut şi obiectivul nostru este să dublăm scorul. Acest lucru se poate face prin depăşirea acestui complex cu mai mult nu se poate",” a mai spus liderul PMP în faţa membrilor de partid reuniţi la Sinaia. 
 
El a mebţionat că "ambiţia” PMP este aceea de fi al treilea partid ca număr de aleşi locali după acest scrutin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.