Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, marţi, la Timişoara, că partidul său va participa la consultări la Palatul Cotroceni, unde va prezenta şi o propunere de prim-ministru, în timp ce ”bolşevicii şi-au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Timişoara, că, cel mai probabil, românii se vor obişnui ca din şase în şase luni PSD să schimbe Guvernul.

”Probabil deja românii se vor obişnui cu acest comportament de partid incapabil să guverneze, cum este PSD, cel care din şase în şase luni ne oferă în loc de soluţii pentru dezvoltarea ţării, crize politice. Observăm că Liviu Dragnea nu se mai trezeşte din beţia puterii şi crede că instituţiile statului sunt nişte anexe ale partidului şi trebuie să răspundă 24 de ore din 24 la comenzile sale. PSD prin această criză pe care a generat-o, şi-a pierdut dreptul politic de a mai propune un prim ministru”, a declarat Tormac.

Eugen Tomac a mai declarat că PMP va participa la discuţii, la Cotroceni, unde va propune şi o persoană care să ocupe postul de premier.

”Un partid care nu înţelege că după orice alegeri îşi deleagă cei mai competenţi oameni pe care îi are, înseamnă că nu înţelege care este misiunea unui partid într-o ţară democratică. Guvernul României nu este guvernul PSD. Guvernul României trebuie să pună în aplicare programe politice care să îi deservească pe toţi românii. Constatăm că PSD moşteneşte toate practicile proaste pe care le-a păstrat de la partidul mama, PCR. De acolo îşi trag seva. Faptul că într-un singur an, PSD şi-a dat jos de două ori propriile guverne, obligă restul clasei politice să se gândească cu mai multă maturitate şi responsabilitate la viitorul României. Credem că preşedintele va trebui să analizeze cu multă luciditate cui îi mai încredinţează mandatul de premier al Guvernului  României şi nu ar trebui să se teamă de declaraţiile bolnăvicioase ale liderilor PSD care deja au trecut la ameninţări. Mâine (miercuri- n.r.) PMP va participa la consultările de la Palatul Cotroceni şi PMP va avea şi o propunere de prim-ministru”, a mai declarat Tomac.

Preşedintele PMP nu a precizat numele celui care va fi propus pentru postul de premier.

Pe de altă parte, Tomac a mai declarat că celor de la PSD ”le-ar sta bine în opoziţie”.

”Bolşevicii şi-au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier şi credem că actualele partide de opoziţie sunt îndreptăţite să încerce să creeze o nouă coaliţie în Parlament care să susţină un Guvern capabil să guverneze în interesul tuturor cetăţenilor acestei ţări, iar PSD i-ar sta bine o perioadă de timp şi în opozitie. PSD şi-a atins toate limitele, iar România nu mai poate testa la nesfârşit experimente politice improvizate de Liviu Dragnea. Doar astăzi avem un exemplu grăitor care defineşte foarte bine nivelul de înţelegere şi de disponibilitate de a se implica în interesul ţării, al PSD”, a declarat Eugen Tomac.

Preşedintele Mişcării Populare a mai spus că ”România are nevoie de un premier cu viziune pentru România, un premier capabil să scoată România din zona de periferie pe care a adus-o PSD, la coada Europei, care să aibă capacitatea de a implementa proicete majore pentru dezvoltarea României”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.