Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, consideră că modificarea pachetului de legi privind justiţia prin care procurorul general şi şefii DNA şi DIICOT vor fi numiţi de CSM la propunerea ministrului Justiţiei, preşedintele fiind exclus din procedură, urmăreşte politizarea totală a justiţiei, propunerile lui Tudorel Toader fiind „inadmisibile”. Tomac susţine că „PSD vrea să revină la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise în sediul de partid din Kiseleff”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Iniţitiva ministrului de justiţie, Tudorel Toader, prin care acesta doreşte sa scoată din procedura de numire a şefilor de Parchete a Preşedintelui României, arată că, în fapt, PSD pune în practică ceea ce şi-a dorit dintotdeauna: control total pe justiţie. Practic, prin aceste modificări se va reveni la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise în sediul PSD din Kiseleff”, consideră Eugen Tomac.

Deputatul PMP susţine că prin acest demers, Liviu Dragnea „duce mai departe opera corifeilor din USL - Voiculescu, Ponta şi Antonescu - care susţineau că nu vor avea toată puterea până când nu vor controla justiţia. Acum au trecut la acţiune şi vor să pună sub control total justiţia, anulând prin acest act toate progresele pe care România le-a făcut în domeniu, cu mare efort”.

„Propunerea lui Tudorel Toader este inadmisibilă şi cred că societatea trebuie să reacţioneze pe măsură”, a subliniat Tomac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.