Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat vineri că formaţiunea sa a reuşit să adune peste 500.000 de semnături pentru iniţiativa legislativă privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi. El spune că semnăturile nu constituie o iniţiativă cetăţenească, proiectul de lege urmându-şi traseul în Parlament. De asemenea, liderul PMP a afirmat că le va trimite invitaţii oficiale celor de la PNL şi USR să susţină proiectul la votul din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am reuşit să stângem peste 500.000 de semnături din întreaga ţară. Cele mai multe semnături am reuşit să le stângem în municipiul Bucureşti, dar avem judeţe precum Arad, precum Argeş, Iaşi şi multe altele din ţară unde s-au strâns zeci de mii de semnături, în general în comunităţi unde lumea e nemulţumită de activitatea primarilor. Vom continua această campanie încă nişte săptămâni şi vrem ca în sesiunea din această toamnă şi vom face o invitaţie oficială atât PNL cât şi USR să susţină în Camera Deputaţilor demersul nostru, să cerem ca această lege să fie pusă pe ordinea de zi şi votată”, a declarat Tomac, vineri, într-o conferinţă de presă.

Tomac a spus că semnăturile reprezintă un demers prin care populaţia să fie informată despre subiect şi pentru a le cere spirjinul pentru acest demers politic, urmând ca toate semnăturile să fie depuse la tribuna Parlamentului.

"Am strâns semnături pentru a informa populaţia cu privire la acest subiect, pentru a le cere cetăţenilor sprijin pentru acest demers politic important şi vom merge cu camionul de semnături pe care le-am strâns până acum, la tribuna Parlamentului, exact acolo ne vom instala, pentru a prezenta care este suportul real pentru acest subiect care e de interes”, a mai explicat acesta.

Liderul PMP a mai spus că proiectul legislativ a fost lansat în 2015 şi respins o dată de Parlament, după ce şi Guvernul Cioloş, şi Guvernul Grindeanu au avizat negativ iniţiativa. Tomac a adăugat că PMP a depus din nou proiectul în Parlament şi speră ca până la finalul anului să fie adoptat.

}n 23 aprilie, Traian Băsescu anunţa că PMP lansează o campanie de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

”Vrem să dăm un semnal legat de nevoia de a repara erori legislative, care au făcut ca democraţia în România să fie afectată negativ. Unul din aceste elemente e legat de alegerea primarilor. La fel cum a fost o eroare introducerea votului uninominal, pe care l-am susţinut de bună credinţă, constatăm că şi alegerea primarilor într-un singur tur este o eroare politică. Este adevărat, nu o eroare constituţională, CCR s-a pronunţat”, a afirmat atunci Traian Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.