Vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean spune că PSD va susţine acele măsuri excepţionale care corespund stării de urgenţă medicală şi pentru gestionarea crizei economice, dar că va reacţiona la orice tentaţie de abuz care ar putea afecta unele drepturi fundamentale sau care va îmbrăca forma unor interese de grup economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"PSD, ca partid politic responsabil, va susţine toate acele măsuri excepţionale care corespund integral şi transparent stării de urgenţă medicală precum şi gestionării crizei economice aferente. Dar Partidul Social Democrat va reacţiona politic şi parlamentar ferm la orice tentaţie de abuz, care ar putea afecta exerciţiul unor drepturi fundamentale sau care va îmbrăca forma unor interese de grup economice”, a declarat, luni, Titus Corlăţean. 
 
El a solicitat Preşedinţiei şi Guvernului ca măsurile excepţionale luate în cadrul stării de urgenţă să corespundă prevederilor constituţionale. 
 
"De aceea, solicităm Preşedinţiei, care este instituţia competentă, şi Guvernului ca măsurile excepţionale înscrise în conţinutul decretului prezidenţial să corespundă, subliniez, integral şi strict exigenţelor constituţionale şi legale, să fie necesare într-o societate democratică, să fie proporţionale cu situaţia care le-a determinat, să fie aplicate în mod nediscriminatoriu şi să aibă caracter temporar. Decretul prezidenţial trebuie să precizeze expres şi limitativ care sunt drepturile care se restrâng, limitele şi scopul restrângerii”, a mai transmis Titus Corlăţean. 
 
Senatorul a mai spus că PSD nu va accepta măsuri abuzive care să afecteze exerciţiul unor drepturi fundamentale. 
 
"Nu vom accepta măsuri excesive şi abuzive care să afecteze exerciţiul unor drepturi fundamentale, dincolo de ceea ce se impune cu adevărat prin starea de urgenţă. Vom fi extrem de atenţi, de exemplu, ca eventualele tentaţii de a impune cenzura presei româneşti, care eventual ar putea să semnaleze public adoptarea şi gestionarea abuzivă a unor măsuri de către Guvern, astfel de tentaţii să nu se regăsească şi nu pot fi acceptate în conţinutul decretului prezidenţial. Ar putea fi, de asemenea, alte măsuri cu conţinut economic care se ascundă posibile tunuri economice sau măsuri care să îmbrace haina stării de urgenţă, dar care de fapt să ţină de gestionarea normală de către Guvern a situaţiei socio-economice”, a mai afirmat parlamentarul social-democrat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.