PNL Timiş atrage atenţia PSD că nu ia atitudine în cazul medicului Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal din Timişoara, care a fost prins când primea mită de la pacienţi. Medicul este membru PSD, vicepreşedinte al PSD Timişoara şi fost consilier local al aceluiaşi partid. În replică, social-democraţii îi transmit liderului PNL Timiş, Alin Nica, faptul că este "un om disperat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
PNL Timiş condamnă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, practici precum cele ale medicului Ocravian Mazilu, prins când primea mită de la pacienţi.
 
"Arestarea pentru 30 de zile a medicului Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal pentru corupţie este, din păcate, un eveniment care aruncă o lumina nefavorabilă asupra activităţii unităţii medicale din subordinea Primăriei Timişoara, dar şi asupra PSD, partidul al cărui membru marcant era medicul timişorean. Este important să menţionăm faptul că nu putem să îl considerăm vinovat pe cel acuzat de luare de mită până la o sentinţă definitivă din partea unei instanţe. Totuşi, faptele prezentate de anchetatori ne obligă să luăm atitudine faţă de aceste practici care vin să aducă mari deservicii atât lumii medicale din oraş, cât şi mediului politic local. PNL Timiş condamnă public astfel de practici şi consideră că nu există nicio scuză pentru condiţionarea actului medical de solicitarea sau primirea de venituri materiale ilicite”, se arată în comunicatul transmis de PNL Timiş.
 
Liberalii cer social-democraţilor să formuleze un punct de vedere pe această temă.
 
"Cerem liderilor PSD Alfred Simonis şi Sorin Grindeanu să prezinte în faţa opiniei publice un punct de vedere oficial în privinţa acestui caz şi să menţioneze atât opinia lor personală, cât şi cea a partidului pe care îl reprezintă. Considerăm că este important că opinia publică să cunoască aceste puncte de vedere ştiind că medicul arestat pentru luare de mită era un apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis. Liniştea suspectă care vine din partea PSD Timiş generează multe semne de întrebare, iar pentru sănătatea mediului politic din judeţul Timiş aceste semne de întrebare ar trebui să primească un răspuns cât mai rapid din partea celor vizaţi", transmite PNL Timiş.
 
Replica celor de la PSD Timiş nu a întârziat să apară. Într-un comunicat de presă, semnat de liderul organizaţiei PSD Timiş, Alfred Simonis, social-democraţii anunţă că doresc să aştepte verdictul justiţiei în cazul Mazilu, apoi se vor pronunţa. 
 
"De 1 iunie, ziua copiilor, Alin Nica nu are nimic mai bun de făcut decât să se joace cu declaraţiile. Preşedintele PNL Timiş acuză PSD şi arată cu degetul un medic, suspectat că a luat mită. Condamnăm ferm orice act de corupţie, indiferent de cine îl face, iar dacă se dovedeşte fapta, cel care a greşit trebuie să suporte consecinţele. Doar că judecătorii vor da sentinţa, nimeni altcineva! Ce este revoltător? Faptul că Alin Nica vorbeşte despre un PSD-ist în timp ce ignoră realitatea din filiala să, aceea că un vicepreşedinte PNL şi un parlamentar PNL sunt trimişi în judecată pentru acte de corupţie! Mai mult, cel de-al doilea este omul lui de casă, încă de pe vremea când Nica stăpânea Dudeştiul, fiind un prestator de servicii care beneficia de contracte de sute de mii de euro cu dedicaţie. Nica are inconştienţa să deschidă gura exact când ar trebui să şi-o ţină mai strânsă şi să se roage să nu îl prindă din urmă nişte dosare”, transmite PSD Timiş într-un comunicat de presă de miercuri.
 
PSD Timiş mai arată că nu a dorit să comenteze nici descinderile procurorilor şi poliţiştilor de la Primăria Timişoara şi i-a transmis lui Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, că este un om "disperat", pe punctul de a-şi pierde partidul.
 
"PSD Timiş nu a comentat nici descinderile de la Primăria Timişoara, când oamenii legii au ridicat documente de la şefii USR ai administraţiei locale, nici când cei de la PNL au fost acuzaţi. Când presa a relatat pe larg despre contractele echipei Şandru-Nica, cu multe suspiciuni de corupţie ascunse în spatele lor, la fel, PSD nu a comentat. Noi aşteptăm verdictul instanţei de judecată. Se observă în ieşirea de azi acţiunea unui om disperat, un preşedinte pe punctul de a-şi pierde partidul măcinat de tensiuni majore, cu primari care ameninţă să plece in corpore, cu membri care nu mai ascultă comenzile lui, cu o conducere în derivă, un om care nu ştie să negocieze, fiind umilit cu fiecare ocazie de adversari şi aliaţi. Nu ţine, Alin Nica! Nu merge cu distragerea atenţiei! Acceptăm critici din partea unor oameni verticali şi morali, însă nu de la dumneavoastră! O neaoşă vorbă din popor spune că "prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul". La asemenea situaţii se referă, domnule Nica!", se mai arată în comunicatul PSD semnat de Alfred Simonis, liderul organizaţiei judeţene.
 
Nu este pentru prima dată când Alfred Simonis şi Alin Nica se contrează. Cel mai recent, Simonis l-a criticat pe Nica pentru menţinerea alianţei, la nivel local, cu USR, având în vedere că a fost menţinut la Consiliul Judeţean Timiş, pe funcţia de vicepreşedinte, Cristian Moş, iar la Primăria Timişoara a fost menţinut pe funcţia de viceprimar liberalul Cosmin Tabără.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.