PSD a obţinut două mandate de senator şi patru de deputat, în judeţul Timiş, în timp ce PNL va avea un senator şi doi deputaţi, a anunţat joi Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Electoral Judeţean Timiş a atribuit joi, mandatele senatorilor şi deputaţilor, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Astfel, PSD va avea doi senatori şi patru deputaţi, PNL – un senator şi doi deputaţi, USR – un senator şi un deputat, PMP – un deputat şi ALDE – un deputat.

Din partea PSD, senator va fi Eugen Dogariu care înainte de debutul campaniei electorale a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Timiş, iar anterior funcţia de prefect de Timiş. De asemenea, cel de-al doilea senator de Timiş din partea PSD este Adrian Diaconu care se află la al doilea mandat în Parlament. În urmă cu patru ani Diaconu a fost ales deputat din partea PP-DD Timiş, însă în timpul mandatului s-a alăturat PSD.

La Camera Deputaţilor, din partea PSD va merge în Parlament Călin Dobra care în prezent este consilier judeţean. În mandatul anterior Dobra a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Alfred Simonis este cel de-al doilea deputat din partea PSD. El ocupă în prezent funcţia de consilier local al municipiului Timişoara, funcţie pe care a ocupat-o şi în mandatul trecut.

Consilierul judeţean Adrian Pau este cel de-al treilea deputat al PSD Timiş, iar cel de-al patrulea este Bianca Gavriliţă care în prezent este managerul Spitalului de Psihiatrie Jebel.

PNL Timiş va avea un senator, pe Alina Gorghiu care a candidat pentru prima dată în judeţul Timiş, în calitate de preşedinte naţional al PNL.

Tot la PNL, însă la Camera Deputaţilor vor fi trei deputaţi. Este vorba despre rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, actualul senator Ben Oni Ardelean şi Pavel Popescu, un tânăr care locuia în Norvegia şi care s-a implicat în salvarea unor tineri răniţi în Colectiv.

Din partea USR la Senat merge Nicu Fălcoi, iar la Camera Deputaţilor fostul consilier al premierului Dacian Cioloş, Cătălin Drulă.

Din partea PMP va fi deputat Cornel Sămărtinean. Acesta se află la cel de-al doilea mandat de deputat, el candidând în mandatul trecut din partea PDL. Cornel Sămărtinean a fost trimis în judecată de către DNA, la sfârşitul anului 2015, pentru abuz în serviciu, după ce în anul 2010 ar fi favorizat, în calitate de director al Aeroportului Internaţional Timişoara, închirierea unor spaţii din aerogară. În luna septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justişie a decis să retrimită procurorilor DNA din Timişoara dosarul lui Sămărtinean.

Şi ALDE va avea un reprezentant în Camera Deputaţilor. Este vorba de Marian Cucşa, care acum ocupă funcţia de preşedinte al ALDE Timiş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.