Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea (PNL), în cazul căruia ar fi suspiciuni că a plagiat mai multe articole ştiinţifice, potrivit unui articol publicat de Press One, se numără printre politicienii care au obţinut mandate de parlamentar în urma scrutinului de duminică, potrivit datelor anunţate de partide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţul Timiş va avea, în urma alegerilor parlamentare de duminică, zece deputaţi şi patru senatori, cei mai mulţi fiind de la PSD.

Astfel, potrivit partidelor din Timiş, au câştigat un mandat de deputat Călin Dobra (PSD), Alfred Simonis (PSD), Adrian Pau (PSD), Bianca Gavriliţă (PSD), Marilen Pirtea (PNL), Ben Oni Ardelean (PNL), Pavel Popescu (PNL), Marian Cucşa (ALDE), Cornel Sămărtinean (PMP) şi Cătălin Drulă (USR).

În 15 decembrie, Alina Gorghiu declara că în cazul în care se va dovedi că rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, care a candidat pe primul loc la Camera Deputaţilor, a plagiat în mai multe articole de-ale sale, atunci drumul acestuia şi cel al PNL se vor despărţi.

Potrivit unui articol publicat de Press One, mai multe articole ştiinţifice semnate în perioada 2008-2015 de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, profesorul universitar doctor Marilen Pirtea, prezintă mari suspiciuni de plagiat.

În Senat, potrivit aceloraşi date ale partidelor politice, vor merge Eugen Dogariu (PSD), Adrian Diaconu (PSD), Alina Gorghiu (PNL), Nicu Fălcoi (USR).

Printre politicienii din judeţul Timiş care nu au reuşit să obţină un mandat de parlamentar se numără actualul senator Matei Suciu (PSD) care în urma alegerilor din anul 2012 a obţinut cel mai mare procent electoral în colegiul în care a candidat, devansându-l pe liderul PDL de atunci Vasile Blaga care a obţinut şi el un mandat în urma redistribuirii voturilor. La alegerile din acest an, Suciu a candidat pe locul cinci la Camera Deputaţilor.

De asemenea, în tabăra PNL Timiş, Claudiu Buciu, care a candidat pe locul al doilea la Senat nu a reuşit să obţină un mandat de parlamentar. Buciu este cel care l-a denunţat pe fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu în dosarul de corupţie în care acesta a fost cercetat.

În Timiş, la ora 13.30, Biroul Electoral Judeţean centralizase 87,89% din totalul de voturi exprimate în 523 secţii din 595 în total.

Astfel, la Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 34, 80%, PNL – 25, 51%, USR – 13, 49%, ALDE – 5,98%, PMP – 5, 68% , UDMR – 3, 85%, PRU – 2, 27%. La Senat,  PSD a obţinut 36,61%, PNL- 27,02%, USR – 13,17%, ALDE – 5,89%, PMP – 5,60%, UDMR – 3,81%, PRU – 2,32%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.