Politologul Theodor Paleologu a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că nu vede o problemă în alegerea lui Nicolae Ciucă în postul de preşedinte al PNL, dar că este gravă ”degringolada” provocată de preşedintele Klaus Iohannis care ”nu e bun decât pentru interesul personal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paleologu a declarat că şi alţi generali ai Armatei au condus guverne, cazul lui Nicolae Ciucă nu este unul singular. 

”În sine nu e o problemă, e un general în retragere, în principiu. Slavă Domnului, există generali care au jucat un rol politic, sigur, ne gândim cu toţii la Eisenhower, De Gaulle. În România Arthur Văitoianu a condus un guvern, Averescu, cea mai ilustră figură de mareşal şi totodată şef de partid. De altminteri Partidul Poporului a fost un partid foarte interesant în perioada interbelică. Deci în sine nu e o problemă”, a declarat Paleologu. 

Politologul afirmă, însă, că este gravă degringolada PNL provocată de şeful statului. 

”Ceea ce este foarte grav este degringolada PNL provocată de preşedintele Iohannis. Tot ce atinge, se duce de râpă. El nu e bun decât pentru interesul personal, ca să se vadă în frunte, în rest, nimic altceva. Face pustiu în jurul lui. Deci tot ce atinge Iohannis se duce de râpă, PNL se duce de râpă, avem de-a face cu o gravă degringoladă a acestui partid, iar impunerea generalului Ciucă în fruntea Guvernului, iar acum în fruntea PNL este o încercare disperată, dar lipsită de şanse, să salveze ce se mai poate salva”, a declarat Paleologu. 

Theodor Paleologu a mai declarat că Nicolae Ciucă nu se descurcă în lumina reflectoarelor, făcând referire la scandalul plagiatului  tezei de doctorat. 

”Partea proastă este că în felul ăsta se va mai compromite ceva foarte important. În primul rând, generalul Ciucă avusese o carieră respectabilă, dar el în mod evident nu se descurcă în lumina reflectoarelor, mă refer, în mod evident, la problema plagiatului, iar încercările lui de a eluda problema sunt ridicole, sunt nedemne de un general al Armatei Române. Ce regret foarte mult e că pe lângă degringolada PNL provocată de Iohannis se mai duc de râpă alte două lucruri, prestigiul Armatei Române şi prestigiul generalului Ciucă care până nu demult fusese un om respectabil. Însă maniera în care gestionează plagiatul este jalnică şi eu am mari dubii că are capacităţile politice de a propune un proiect real. Că e un bun intrigant, am văzut. Mă rog, nu e puţin lucru”, a declarat Paleologu. 

Întrebat de ce are nevoie un general de un doctorat, Theodor Paleologu a precizat că pentru el este de neînţeles. 

”E o prostie, pentru mine e de neînţeles această marotă a doctoratelor. Nu are niciun sens. Sunt foarte mulţi care şi-au dat un doctorat. Nu ai cum să faci un doctorat, decât dacă lucrezi zi de zi, fără să faci nimic altceva timp de 4-5 ani. Eu am lucrat 5 ani la teza mea de doctorat (...) O teză de doctorat care nu e publică, nu e teză”, a mai declarat Paleologu. 

Congresul extraordinar al PNL, la care Nicolae Ciucă este singurul candidat pentru fucţia de preşedinte, a început la ora 11.00. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.