Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, din nou, miercuri, că îşi doreşte ca în următorii ani să candideze la Preşedinţie şi a susţinut că România „ar avea o şansă foarte mare” dacă el ar fi preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Important este că am spus acest lucru, pe care alţi politicieni văd că nu-l declară. Nu văd de ce toată lumea se teme, de parcă ar fi un tabu. Încă o dată, repet, dacă eşti politician şi nu vrei să fii ipocrit cum din păcate marea parte a clasei politice este astăzi, spui şi e normal să aspiri. E normal să te gândeşti şi la alte funcţii mai înalte, dacă tu crezi că poţi să faci bine pentru această ţară, e normal să spui că te duci către o poziţie mai înaltă, din care poţi să faci mai mult bine”, a declarat Teodorovici.

Întrebat dacă nu intră în divergenţă cu linia partidului, ministrul a replicat: „Dincolo de a fi membri de partid suntem oameni şi totuşi cred că avem şi noi dreptul să ne exprimăm opinia, punctul de vedere. Nu intră în divergenţă cu linia partidului. Ar fi foarte bine ca oamenii care se uită la noi să vadă în politicieni oameni corecţi, care nu au nimic de ascuns, care spun ceea ce gândesc, ar fi cel mai bine. Decât să spună: ştiţi, nu mă interesează, n-am nicio treabă, dar în spate să faci tot felul de mişcări de genul acesta tipice nouă, cred că e bine să spui clar”.

„E normal să mă gândesc şi la un astfel de lucru în anii care urmează”, a adăugat Teodorovici.

În legătură cu clasarea sa în opţiunile electoratului, el a afirmat: „Stăm foarte bine, drept. Cifrele vin şi după aceea. De multe ori faci o autostradă, justificând traficul în primul rând, dar traficul se şi atrage când faci autostrada”.

Întrebat dacă se vede preşedinte, Eugen Teodorovici a răspuns: „Cred că România ar avea o şansă foarte mare cu un astfel de preşedinte”.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.