Ministrul Finanţelor eugen Teodorovici i-a cerut ministrului nominalizat la Fonduri Europene Marcel Boloş să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele referitoare la cazul lui Dan Barna suspectat de nereguli în legătură cu proiectele europene pe care le-a derulat sau pentru care a fost consultant. Marcel Boloş a primit avizul comisiilor pentru afaceri europene din Parlament, el declarând că speră într-o bună colaborare cu parlamentarii din comisii şi că se va consulta cu ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boloş a fost avizat cu 21 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” şi 6 abţineri.

Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Orban,a fost aiudiat în Comisiile reunite de afaceri europene.

La audieri, Boloş a fost încadrat de premierul desemnat Ludovic Orban şi de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, propusă vicepremier.

În timpul audierilor, ministrul Finanţelor Eurgen Teodorovici i-a promis spirjinul său lui Boloş şi i-a solicitat ca, din poziţia de ministru, să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele referitoare la proiectele pentru care liderul USR Dan Barna a fost consultant.

„Vreau să mă asigur că dumneavoastră, ca ministru, veţi asigura, atunci când sunt solicitate, toate informaţiile pe care ministerul şi dumneavoastră le veţi cunoaşte legate de speţa Dan Barna”, a spus Teodorovici.

El a spus că, din informaţiile sale, se încearcă să se pună deoparte mai multe informaţii pe care Departamentul de Luptă Antifraudă le solicită pe această speţă.

”E singurul lucru pe care vă rog să îl faceţi, să puneţi la dispoziţia organelor abilitate la toate informaţiile care sunt necesare pentru a clarifica orice fel de speţă”, a continuat Eugen Teodorovici. 

Boloş a replicat că acest lucru se va întâmpla, pentru că este o obligaţie legală.

Departamentul de Luptă Antifraudă şi DNA  fac investigaţii cu privire la trei proievte europene în care a fost implicat Dan Barna. Informaţiile pe această temă au fost furnizate de o investigaţie Rise Project.

Dan Barna, şeful USR, partidul care a iniţiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE. Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eşecuri care au costat aproape şase milioane de euro, afirmă jurnaliştii de la Rise Project, care au prezentat o investigaţie privind câteva dintre proiectele cu fonduri UE supervizate de prezidenţiabilul USR - Plus.

Proiectele ”îngropate” de Grupul de Consultanţă şi Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, s-au numit “Punţi Comunitare”  (social), “SES-am Deschide-te” (social)şi “Biblioteca Bunelor Practici”(antreprenorial), a mai spus Rise Project.

”Acţiunea de control referitoare la proiectul „Punţi comunitare”, cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Alba, a fost declanşată anterior publicării informaţiilor de către Rise Project şi fără legătură cu demersurile jurnalistice. Verificările preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Alba şi „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, al cărui beneficiar este Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, au fost demarate ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media privind posibile încălcări ale legii ce pot afecta interesele financiare ale UE în România, demers procedural obişnuit în activitatea instituţiei”, a anunţat DLAF.

Şi DNA desfăşoară o anchetă pe aceeaşi temă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.