Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, întrebat despre dosarul Microsoft în care şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de DNA că ar fi primit mită de 800.000 de dolari, că nu are informaţii despre acest lucru şi că nu îl interesează „astfel de aberaţii şi idioţenii”, pentru care unii „pierd timpul şi resursele financiare ale ţării”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am astfel de informaţii şi chiar nu mă preocupă astfel de aberaţii şi de idioţenii. (...) Unii îşi pierd timpul şi resursele financiare ale ţării pe astfel de aberaţii”, a declarat joi Eugen Teodorovici în Parlament.

Întrebat cum va vota la Senat cererea de ridicare a imunităţii făcută de DNA, ministrul de Finanţe nu a vrut să răspundă, precizând în schimb că îşi rezervă dreptul de vot.

Referitor la semnarea unor hotărâri de Guvern care vizau cauza din dosarul Microsoft, Eugen Teodorovici a spus că a semnat mii de documente în calitate de secretar de stat la vremea respectivă şi că acestea, din punctul său de vedere, sunt legale.

„Dacă am făcut-o, la momentul respectiv eram secretar de stat în Ministerul de Finanţe, ministru la acea vreme era Varujan Vosganian, iar rolul ministerului era de a aloca sume pentru ceea ce ministerul stabilea ca prioritate. (...) Am semnat mii de documente, dacă ele există, înseamnă că au fost şi legale din punctul meu de vedere. Dacă alţii au alte argumente, să le aducă”, a explicat Teodorovici.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Tăriceanu afirma miercuri seară că la Senat nu s-a primit vreo cerere a DNA pentru avizarea urmăririi sale penale. El afirma că ”sunt unii «la butoane» care se gândesc că îşi pot păstra funcţiile sau oameni politici care mai cred că aşa se câştigă alegeri şi se pun guverne”. Declaraţia lui Tăriceanu venea  după ce televiziunile de ştiri au relatat că DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a preşedintelui Senatului, într-un dosar vizând presupuse fapte de luare de mită, pe care le-ar fi comis în perioada în care era premier (2004 - 2008), când ar fi cerut şi primit 10% din valoarea contractelor Microsoft.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.