Ministrul de Finnaţe, Eugen Teodorovici, spune că toată lumea îşi doreşte o administraţie mai puţin numeroasă şi mai eficientă, dar ”când vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti, habarnişti şi neaveniţi”. Întrebat unde a întâlnit rezistenţă în ceea ce priveşte reformarea administraţiei publice, Teodorovici a spus că „sistemul în sine reacţionează”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este ceea ce nedorim cu toţii (o administraţie reformată - n.r.), vorbim de foarte mulţi ani de zile, dar când vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti şi de habarnişti şi de neaveniţi şi aşa mai departe. Din păcate, asta-i România, ţara în care trăim. Orice subiect, oricât de bun ar fi, tot timpul va fi cineva care să atace în mod nejustificat”, a spus Teodorovici.

În momentul în care i s-a amintit că nu este prima dată când aduce în discuţie o reducere a aparatului bugetar, fără ca acest lucru să fi fost pus în aplicare, ministrul a răspuns: „Am să vorbesc până când se va face acest lucru”.

Întrebat unde se blochează acest demers de reformare a sistemului administraţiei publice, ministrul Finanţelor a spus că „sistemul reacţionează”. „Sistemul în sine reacţionează, e un sistem de ani de zile, de după revoluţie, s-a tot întărit, s-a tot extins şi reacţionează. Ca principiu, este normal să avem o astfel de abordare, cum o companie privată gândeşte vizavi de banul pe care-l are la dispoziţie, aşa şi statul, sau mai ales statul trebuie să facă dovada că banul public îl cheltuieşte aşa cum trebuie, cât mai eficient”, a mai spus Teodorovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.