Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, la intrarea în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că nu îşi va da demisia din funcţia deţinută în partid şi că este nevoie de un congres care ar trebui făcut cât mai repede, ”dar ţinând cont de nişte fapte care trebuie parcurse”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalişti dacă Viorica Dăncilă va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD, Eugen Teodorovici a declarat că ”este preşedinte, ştie ce are de făcut”.

În privinţa propriei demisii, Teodorovici a spus că nu şi-o va înainta.

”Am spus că nu îmi dau demisia. Sunt votat de un număr important de colegi şi cred că ar fi lipsă de respect pentru acest vot. Eu niciodată nu am cedat în competiţii şi cred că este statutar şi este un respect faţă de noi, de colegi, că am respectat ceea ce am votat în Congres, adică statutul”, a spus Teodorovici.

Preşedintele executiv al PSD mai spune că este nevoie de organizarea unui congres al partidului.

”Un congres trebuie făcut cât mai repede, dar ţinând cont de nişte fapte care trebuie parcurse. Ţinând cont de ceea ce înseamnă la nivel local poate o discuţie, conferinţele necesare, toţi paşii pentru a pregăti cu adevărat un congres, inclusiv modificări de statut. Poate sunt elemente care trebuie modificate, poate lumea asta aşteaptă. Cei care vor să acceadă în funcţii de conducere trebuie să înţeleagă în primul rând că e nevoie de oameni care să înţeleagă că e nevoie de oameni care să aibă la bază o pregătire temeinică, să înţeleagă că decizii în CEx nu pentru partid, se iau decizii pentru ţară, pentru că ele influenţează”, a declarat Teodorovici.

Întrebat dacă a participat la o întâlnire cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Teodorovici a precizat că atunci cnd a ajuns la întâlnire, Ciolacu tocmai pleca.

”Când am ajuns, dânsul pleca. M-ar fi jignit (dacă îi cerea demisia- n.r.), cred că cei care mă cunosc ştiu că nu se poate vinde un vot pe care l-ai primit, PSD nu este de vânzare, nu există preţ pentru a cumpăra sau pentru a vinde PSD. Îmi doresc foarte mult şi au mai fost şi colegi care au spus, trebuie făcută o analiză”, a declarat Teodorovici.

Teodorovici a fost întrebat şi dacă se poate vorbi de un eşec al PSD.

”Există un eşec în ceea ce se prefigurează acum la nivel naţional, preşedinte, partid, parlament, Guvern. Eşecul PSD duce la eşecul ţării. Trebuie să îşi asume toţi cei implicaţi în campania PSD, trebuie toţi să aibă propria analiză, trebuie să existe o analiză colectivă la nivel de partid şi fiecare să îşi asume partea de vină”, a declarat Teodorovici.

În final, preşedintele executiv al PSD a spus că regretă că nu şi-a spus părerea în cadrul partidului.

”Vina mea e că nu am spus în partid tot ce era de spus”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.