Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a răspuns, vineri, iritat întrebărilor jurnaliştilor despre faptul că organizarea congresului formaţiunii a fost contestată la tribunal şi că există riscul invalidării noului statut şi a noii conduceri, el cerând în mod repetat reprezentanţilor presei să pună ”altă întrebare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă vor putea fi înregistrate la Tribunal deciziile congresului de vineri şi de sâmbătă, respectiv noul statut şi noua conducere ale ALDE, având în vedere că instanţa urmează să se pronunţe abia pe 18 mai pe contestaţia depusă de Daniel Constantin, Tăriceanu a răspuns evaziv.

”Statutul partidului şi modul de funcţionare sunt reglementate pe baza legii partidelor politice aşa cum a fost şi până acum. Partidul este înregistrat, în bună ordine, congresul actual nu decide asupra creării unui partid nou. Am hotărât o serie de modificări la statut pe care congresul le va adopta sau nu şi în funcţie de aceste modificări se vor desfăşura alegerile pnetru funcţiile de conducere aşa cum se întâmplă la orice partid”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Atrăgându-i-se atenţia asupra fatului că tocmai convocarea congresului a fost atacată la Tribunal pe motiv că a fost făcută nestatutar, Tăriceanu a replicat iritat că nu instanţa decide alegerile dintr-un partid.

”Vă rog, haideţi să… Nu vă imaginaţi că alegerile într-un partid sunt decise de instanţă. Alegerile în partid sunt decise de delegaţii la congres. Da? Gata, altă întrebare”, a spus el.

Întrebat în continuare ce se va întâmpla în cazul unei eventuale decizii nefavorabile din partea instanţei, Călin Popescu Tăriceanu a cerut ”alte întrebări”.

”Noi avem un congres politic. Orice congres politic al unui partid se referă la lucrurile importante care sunt cele politice. În cazul în care există modificări statutare, tot congresul le adoptă şi aşa am procedat şi noi. Dacă aveţi alte întrebări. Altceva nu mai comentez”, a spus el.

Întrebat dacă are acces la conturile partidului după ce Daniel Constantin a anunţat că le-a blocat, Tăriceanu a răspuns: ”Dacă aveţi alte întrebări, vă rog foarte mult”.

De asemenea, liderul ALDE a spus că nu comentează în niciun fel absenţa lui Daniel Constantin de la congres şi că nu îl interesează faptul că fostul său coleg din conducerea partidului a contestat organizarea acestuia pe motiv că a fost convocat nestatutar.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), partidul condus de drept de Călin Popescu Tăriceanu şi în acte şi de Daniel Constantin, are programat vineri şi sâmbătă, la Palatul Parlamentului, Congresul pentru votarea noului statut şi alegerea noii conduceri, deşi până în acest moment nu şi-a anunţat nimeni intenţia de a candida pentru niciuna din funcţiile de conducere, nici măcar pentru cea de preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.