Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Iaşi că îşi doreşte ca Liviu Dragnea să rămână un om liber, urmând ca după alegerile europene, PSD şi ALDE să redeschidă subiectul candidatului comun la prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat la Iaşi într-o conferinţă de presă ce va face ALDE dacă PSD va decide să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că aceste lucruri vor fi discutate după scrutinul din 26 mai, el adăugând că în prezent ”suntem pe terenul supoziţiilor”.

Totodată, liderul ALDE a spus că îşi doreşte ca Liviu Dragnea să rămână un om liber, motivând că ”în nici o ţară din Europa civilizată, cineva care se ocupă de alegeri şi care mobilizează electoratul la alegeri nu ajunge să fie condamnat pentru asta”.

”Şi el şi eu am spus că am discutat împreună despre viitoarea candidatură din partea coaliţiei şi am hotărât că după alegerile pentru Parlamentul European vom redeschide subiectul ca să hotărâm cum procedăm”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că ţinta partidului este să obţină cinci mandate în Parlamentul European.

Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de alţi membri din conducerea partidului, au participat sâmbătă la Iaşi la conferinţa regională de prezentare a candidaţilor ALDE la alegerile europarlamentare.

La eveniment au fost prezenţi peste 600 de membri ALDE din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Vaslui.

În momentul în care a ajuns în faţa Teatrului Naţional din Iaşi, unde s-a desfăşurat reuniunea ALDE, Tăriceanu a fost huiduit de câţiva oameni, aceştia strigând “Mincinosule“, “Trădătorule“, “Hoţule“ şi "Eşti un infractor. Tu şi Dragnea să vă duceţi la puşcărie".

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, luni seara, într-o emisiune la România TV, când îşi anunţă candidatura la Preşedinţie, el replicând: „Credeţi că mă lasă ăştia liber să candidez?”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.