Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, referitor la „hemoragia” pensionărilor din sistemul militar, că, cel mai probabil, Guvernul va elabora un proiect de lege prin care să se interzică reangajarea acestora în sistem după ce şi-au depus dosarele de pensionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Împotriva a ceea ce s-a vehiculat în presă şi în spaţiul public cu privire la o aşa zisă hemoragie a plecării cadrelor ca urmare a aplicării a OUG privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum să se întâmple. Sigur că sunt persoane care vor să profite de condiţiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio formă în pericol funcţionarea sistemelor mari, mă refer apărare, ordine publică sau justiţie”, a afirmat preşedintele Senatului.

La remarca presei care i-a spus că mai multe persoane din sistemul militar şi-au depus cerere de reangajare după cea de pensionare, Tăriceanu a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege prin care să se interzică reangajarea acestora.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru, ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e corect. Nu poţi să fi şi salariat, să ai şi venituri salariale şi pensie. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului. Poate să fac şi pe ordonanţă, o să hotărâm în perioada următoare”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.