Preşedintele ALDE, Călin Popescu, crede că Curtea Constituţională i-a dat "o palmă" lui Teodor Meleşcanu, după ce a decis că alegerea sa în funcţia de preşedinte al Senatului a fost neconstituţională, şi consideră că acesta nu trebuia să accepte nominalizarea şi să intre în acest joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tăriceanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, prin faptul că l-a propus pe Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, fostul lider PSD Viorica Dăncilă a făcut un lucru imoral şi unul nelegal. 
 
"Curtea Constituţională ne-a dat dreptate în sesizarea pe care am făcut-o, care în esenţă se referea la nelegalitatea alegerii domnului Meleşcanu în funcţie de preşedinte al Senatului şi vreau să subliniez acum următorul lucru, că doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a făcut un lucru imoral prin decizia de a-l propune pe domnul Meleşcanu preşedinte al Senatului, dar a făcut şi un lucru nelegal şi rămâne, sigur, să tragă toată învăţămintele pentru mai departe. Ceea ce pe mine mă preocupă în acest moment, este cu referire la toate actele oficiale ale Senatului care au fost semnate de domnul Meleşcanu în calitate de preşedinte, constatându-se de către Curtea Constituţională că el nu a fost ales legal”, a afirmat Tăriceanu, care a subliniat că nu a analizat acest lucru, dar că este o problemă serioasă care nu poate fi scăpată din vedere. 
 
Întrebat dacă Meleşcanu ar trebui să plece din funcţie, Tăriceanu a spus: "Cred că Curtea Constituţională a dat un semnal foarte clar. Curtea Constituţională nu face gesturi politice, dar ceea ce se întâmplă astăzi este o palmă pe obrazul domnului Meleşcanu, care trebuia să nu accepte să fie nominalizat şi să intre în acel joc. Dacă vrea să aştepte şi a doua palmă, nu are decât de ales".
 
De asemenea, întrebat dacă ALDE va susţine un candidat PNL pentru preşedinţia Senatului, Tăriceanu a răspuns: "Vedem cine depune candidaturile. În momentul de faţă nu avem un grup la Senat şi vom analiza împreună cu colegii”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.