Călin Popescu Tăriceanu anunţă că a ajuns la o înţelegere cu Victor Ponta pentru ca ALDE şi PRO Româna să încheie o alianţă politică. Liderul Pro România, Victor Ponta, aminteşte că a spus recent că este dispus să discute un proiect politic cu ALDE, dacă acest partid iese de la guvernare. El precizează că a discutat cu Tăriceanu, că nu au luat decizii, dar că sunt şanse mari de succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ponta, despre discuţiile cu Tăriceanu: Nu am luat decizii, dar am discutat şi progresat! Sunt şanse mai mari de succes!

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu pe Facebook. 

Tăriceanu precizează că în perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.

Decizia vine după ce PSD şi-a desemnat propriul candidat la Preşedinţie, deşi Tăriceanu a insistat pentru candidat comun, exprimându-şi în mai multe rânduri dorinţa de a candida.

În prezent, ALDE, partidul condus de Tăriceanu, face parte din coaliţia de guvernare alături de PSD, însă în ultima perioadă reprezentanţii ALDE au vorbit despre posibilitatea ieşirii de la guvernare.

Pe de altă parte, Victor Ponta a propus în ultima perioadă ca PRO România, ALDE şi PSD să susţină un candidat comun la Preşedinţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.