Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Congresul Extraordinar al PSD, că este onorat să participe la acest Congres şi a amintit de "circul" făcut de preşedintele Klaus Iohannis la numirea premierului PSD-ALDE anul trecut. Tăriceanu a spus că PSD-ALDE este într-o cursă împotriva ”statului paralel”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dragi colegi, dragi delegaţi, este pentru mine o mare onoare să am posibilitatea să mă adresez în cadrul Congresului Extraordinar al PSD. Vă invit pentru început, însă, să vă amintiţi ceva care nu a trecut de multă vreme, şi anume momentul decembrie 2016. Vreau să va aduc aminte de tot circul făcut de preşedintele Iohannis la numirea premierului din partea Coaliţiei PSD-ALDE. Dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori-marionetă, aşa-numitele acţiuni la rupere, cum sunt cunoscute în limbajul de specialitate (...) Am înţeles că pentru Guvernul nostru nu vor urma zile simple şi din ceea ce am văzut de un an şi câteva luni încoace, iată că această impresie pe care o aveam atunci s-a confirmat din păcate. Eram şi suntem şi acum într-o luptă complicată împotriva statului paralel. Se pare că această cursă nu este o cursă de sprint de 100 de metri, este mai degrabă un maraton (...) Orice Congres este şi un moment de bilanţ, dar mesajul meu pentru dumneavoastră este acela că suntem pe un drum bun”, a declarat Tăriceanu.

El spune că echipa făcută cu Liviu Dragnea este una bună.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
"Am făcut o foarte bună echipă cu Liviu Dragnea, care funcţionează foarte bine. Există o bună colaborare şi la nivelul parlamentarilor şi am convingerea că trebuie să continuăm împreună pe acest drum, trebuie să le transmitem cetăţenilor că avem convingerea că vom câştiga, îndreptând aceste lucruri strâmbe", a continuat acesta.
 
Tăriceanu a vorbit şi despre creşterea economică şi afirmă că raportul Comisiei Europene privind creşterea economiei trebuie remarcat.
 
”Această creştere economică nu a venit din senin, este la fel de important că această creştere a fost făcută fără a crea dezechilibre, în pofida zvonurilor. Trebuie remarcat raportul CE în legătură cu performanţa economică. Spuneam că este important să vedem ce facem cu această creştere economic. Primul obiectiv este de a creşte veniturile salariaţilor şi pensionarilor. Preşedintele nu înţelege că există competiţie între ţările europene. Iohannis s-a făcut preş în faţa omologului francez. Acest lucru vorbeşte de la sine pentru atitudinea pe care o are preşedintele. Vreau ca firmele româneşti, ca românii să beneficieze de aceleaşi avantaje ca lucrătorii din celelalte ţări europene.”, a mai afirmat liderul ALDE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.