Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a semnat, luni, în Cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei pentru victimele atentatelor, el afirmând că este datoria şi obligaţia noastră să arătăm întreaga solidaritate cu poporul spaniol, inclusiv prin cooperarea la nivelul guvernelor pentru ca fenomenul terorismului să fie "cât mai mult îngrădit".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt momente extrem de dificile pentru Spania şi pentru poporul spaniol şi cred că este datoria şi obligaţia noastră să arătăm întreaga solidaritate, să ne manifestăm compasiunea pentru familiile îndurerate şi pentru cei care sunt răniţi şi să afirmăm încă o dată credinţa de neclintit că valorile de democraţie şi libertate care caracterizează ţările noastre vor fi în continuare apărate şi ceea ce dorim este ca aceste valorile să dăinuie în pofida încercărilor la care suntem supuşi cu toţii”, a spus liderul ALDE.

El a susţinut că România are obligaţia de a arăta solidaritate, inclusiv prin cooperarea la nivelul guvernelor.

"Chiar dacă România nu este direct afectată, cred că nu putem să rămânem indiferenţi în aceste momente şi este obligaţia noastră să ne arătăm solidaritate, inclusiv prin cooperarea la nivelul guvernelor pentru ca fenomenul terorismului să fie cât mai mult îngrădit”, a completat preşedintele Senatului.

Întrebat ce putem face mai mult în contextul ameninţărilor teroriste, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Cooperarea poliţienească, cooperarea între forţele specializate, între serviciile de informaţii este o componenţă esenţială pentru reuşita luptei împotriva acestui flagiat”. 

Luni dimineaşă, au semnat în Cartea de Condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei pentru victimele atentatelor şi premierul Mihai Tudose şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

În urma atentatului de la Barcelona, 13 oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 100, inclusiv trei români, au fost răniţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.