Mara Mareş, tânăra de 24 de ani care deschide lista PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor, desemnarea sa stârnind critici din partea unor parlamentari liberali vechi, le transmite contestatarilor că "este naiv oricine îşi imaginează că un consilier judeţean ar putea să impună pe oricine pe listă, fiica lui sau o persoană apropiată", ea referindu-se la faptul că tatăl său este consilierul judeţean Ioan Mareş, lider PNL Făgăraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mara Mareş a respins, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, comentariile potrivit cărora prezenţa sa pe listă se datorează faptului că este fiica unui lider local al partidului, Ioan Mareş, lider PNL Făgăraş şi consilier judeţean. 

“Datorită tatălui meu am crescut cu nişte concepţii profund liberale, mi-a oferit o educaţie şi o deschidere către politică, dar cred că oricine îşi imaginează că un consilier judeţean ar putea să impună pe oricine pe listă, fiica lui sau o persoană apropiată, este naiv. Este şef de filială la Făgăraş”, a afirmat tânăra.

Mara Mareş a mai spus că  şi-a depus candidatura şi şi-a scris proiectul de ţară începând cu primăvara acestui an, iar proiectul său se referă la repatrierea studenţilor români plecaţi la studii în străinătate.

”Visez la acest lucru de copil. Astăzi a fost prima ocazie. Mi s-a oferit prima ocazie de a pune în practică tot ce mi-am dorit eu în tot parcursul meu educaţional până la ora aceasta. Mi-am depus candidatura, colegii mei de partid m-au susţinut, au avut încredere în mine”, a menţionat ea.

Întrebată în ce comisie ar dori să lucreze în Parlament, Mara Mareş a răspuns că vrea să fie în comisia de politică externă, pentru că asta face parte şi din specializarea sa, apoi în comisia de educaţie pentru că vine ”tangenţial cu proiectul ei de ţară”.

Întrebată care este camera decizională pe educaţie, Mara Mareş a răspuns: ”O să îndrăznesc să spun Senatul, dar s-ar putea să greşesc”.

Ea nu a mai dorit să răspundă care este diferenţa între legi ordinare şi organice.

Mara Mareş are 24 de ani, este din Făgăraş, şi s-a prezentat ca absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford, a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London. 

Mai mulţi parlamentari vechi din PNL au criticat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, prezenţa pe locuri eligibile a unor tineri, în special desemnarea de către filiala Braşov, pe primul loc pentru Camera Deputaţilor, a Marei Mareş, ei precizând că persoane cu vechime şi experienţă în partid nu au mai reuşit să prindă un loc pe listele pentru parlamentare. 

Potrivit surselor citate, Radu F Alexandru, dar şi Gheorghe Ialomiţianu au criticat în şedinţa Biroului Politic al PNL prezenţa unor persoane fără experienţă pe locurile eligibile, în detrimentul unor persoane cu experienţă în activitatea parlamentară, cea vizată fiind Mara Mareş, deschiderea de listă a partidului la Camera Deputaţilor, din partea filialei Braşov. 

Foştii lideri ai partidului au vorbit despre prezenţa unor ”amazoane” pe listele PNL. 

Atât Radu F Alexandru, cât şi Gheorghe Ialomiţianu, alături de Traian Constantin Igaş sau Radu Carp, nu se mai regăsesc pe listele PNL de la alegerile parlamentare. Alţi parlamentari care nu vor mai continua în legislativ sunt Puiu Haşotti şi Mariana Câmpeanu. 

Preşedintele PNL nu a dorit să comenteze afirmaţiile privind ”prezenţa amazoanelor pe lista PNL", despre care a spus că sunt ”reacţii deplasate ale unor  ”voci nemulţumite de absenţa de pe listă”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.