Szabo Odon, viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre declaraţiile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, privind impozitarea proprietăţilor, că nu ajută nicio discuţie care nu e asumată de coaliţie şi nici ”să dăm lectii, pe tonul ridicat, unii altora”. ”Sunt lucruri cu care nu vom fi de acord, trebuie să existe o predictibilitate în piaţă, a mai spus deputatul, precizând că anul acesta nu vor fi introduse noi taxe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ajută nicio discuţie care nu e asumată de partidele din coaliţie. Există în PNRR o prevedere, în sensul că anumite alemente vor trebui revăzute în sistemul nostru fiscal. Acest lucruri a fost agreat la momentul respectiv de premierul PNL şi de ministrul de Finante, de atunci, tot liberal şi de către noi. Dar domnul Câciu, aceste propuneri nu le-a prezentat în coaliţie şi sunt lucruri cu care nu o să fim de acord şi nu ajută nici la  coeziunea coaliţiei, precum nu ajută nici să dăm lectii, pe tonul ridicat, unii altora”, a spus deputatul UDMR. 

El a arătat că ”trebuie să existe o predictibilitate în piaţă” şi a dat asigurări că nu vor fi introduse noi taxe anul acesta. 

Deputatul a amintit propunerea UDMR privind impozitarea marilor companii. 

”În continuare este o discuţie, dar noi nu o aducem în spaţiul public, impozitarea şi găsirea unor soluţii pentru a impozita acele averi sau cele companii (..) cei care maximizează profitul oarecum la limita legii, firme de multinaţionale cu miliarde de euro care plătesc foarte puţine impozite directe, impozitul pe profit, există metode prin catre eludează plata acestor impozite”, a mai spus Odon

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, miercuri, într-un interviu acordat Hotnews, modificarea Codului fiscal, de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023, după ce va exista o dezbatere cu toţi actorii implicaţi.

Ministrul a spus că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.