Social-democraţii le transmit liberalilor, în contextul acuzaţiilor aduse de Rarerş Bogdan, că ”această coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL”. Potrivit unor surse din PSD, Marcel Ciolacu îi va solicita astăzi preşedintelui PNL Florin Cîţu prezentarea draft-ul ordonanţei de urgenţă cu toate măsurile agreate luni în coaliţie pe tema energiei şi gazelor. Social-democraţii afirmă că această ordonanţă rebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu. Şedinţa coaliţiei ar urma să aibă loc la ora 15.30, în regim online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Această Coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL. Iar liberalii trebuie să înţeleagă că scopul acestei Coaliţii nu s-a schimbat. Marcel Ciolacu îi va solicita astăzi lui Cîţu prezentarea draft-ul ordonanţei de urgenţă ce conţine măsurile agreate luni în coaliţie pe tema energiei şi gazelor, ordonanţă ce trebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu”, au precizat sursele din PSD. 
 
Social-democraţii spun că ”ordonanţa trebuie adoptată cât mai repede”.
 
”În absenţa ei, odată cu transmiterea indexurilor, există pericolul ca românii şi firmele să primească şi pe ianuarie o altă tranşă de facturi imense. Deci ministrul Energiei nu are timp de pierdut”, mai transmite PSD. 
 
Liderii PSD şi PNL urmau să aibă, joi, o discuţie online, la ora 15.30 privind convocarea unei şedinţe a coaliţiei. Aceasta ar urma să aibă loc în sistem online, cu liderii celor trei partide, Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor şi posibil cu premierul Nicolae Ciucă. 

Liderul PNL Florin Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei pe tema facturilor la energie, a gestionării pandemiei şi a dobânzilor mari la împrumuturi, afirmă surse din coaliţie. Aceleaşi surse susţin că preşedintele PNL consideră că disputa Rareş Bogdan - Marcel Ciolacu este una personală.

Scandalul dintre PNL şi PSD a apărut după ce prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, la Digi24, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”. Europarlamentarul PNL a mai spus că social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţie, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării, şi a adăugat că că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise.

În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut, la scurt timp, o şedinţă a coaliţiei şi a acuzat PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.