Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre schimbarea ministerelor la rotaţia premierilor, în luna mai, că dacă au început cu 4 luni înainte de a se întâmpla acest eveniment să deschidă discuţii sau dialog public care ar putea genera dificultăţi în relaţia între parteneri se abat foarte mult de la misiunea pe care şi-au asumat-o, el precizând că liberalii s-au pronunţat clar pentru respectarea în totalitate a protocolului de coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dorim respectarea acestui protocol care înseamnă stabilitate. Noi, în momentul de faţă ne dorim stabilitate, guvernare şi eficienţă administrativă. Dacă am început cu 4 luni înainte de a se întâmpla acest eveniment să deschidem discuţii sau dialog public care ar putea genera dificultăţi în relaţia între parteneri cred că ne abatem foarte mult de la misiunea pe care ne-am asumat-o şi am putea bulversa funcţionarea coaliţiei”, a declarat Ionuţ Stroe.

El a precizat că ”în zadar încearcă unii să lanseze tot felul de mesaje alimentate şi de presă, în a renegocia portofoliile, în a schimba protocolul, în a avea continuitate pentru unii sau alţii”.

”Dincolo de aceste tentaţii ale unora pentru funcţii, trebuie să reamintim faptul că acest protocol a fost semnat pentru a aduce stabilitate şi renegocierea lui cu patru luni înainte în dispute politice şi fel de fel de discuţii ar putea să afecteze stabilitatea. Noi ne-am pronunţat clar pentru respectarea în totalitate a protocolului, lucru firesc, normal, asumat, partidele sunt pregătite să facă acest pas”, a spus Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că ”nu trebuie să se facă o confuzie, pentru că se schimbă într-adevăr premierul, se schimbă nişte ministere dar nu întreaga guvernare”.

”Împreună, în continuare în coaliţie rămânem să guvernăm, avem o agendă extrem de importantă, există după mai 2023 o guvernare PNL- PSD-UDMR , deci coaliţia este singura constată pe care o avem”, a ţinut să precizeze Ionuţ Stroe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.