Fostul parlamentar liberal Stelian Nechita Dolha, care a candidat din partea Alianţei PNL-USR-PLUS pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, dar a pierdut în favoarea candidatului PSD, a revenit în funcţia de prefect al judeţului, depunând, luni, jurământul de credinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am revenit în conducerea Instituţiei Prefectului pentru a reprezenta Guvernul României şi proiectele acestuia, dar şi pentru că din această funcţie mă pot implica cel mai bine, în momentul de faţă, pentru a sprijini locuitorii din Bistriţa-Năsăud, în slujba cărora sunt 7 zile din 7. Avem de parcurs un drum anevoios în care să contribuim la transformarea instituţiilor şi a relaţiilor acestora cu cetăţenii, în care trebuie să transparentizăm activitatea lor. Este esenţial să punem umărul pentru ca proiectele serioase pentru acest judeţ să prindă contur”, a transmis Stelian Dolha, după ce a fost numit din nou în funcţia de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud prin decizie adoptată de Guvern în şedinţa din 2 octombrie.
 
Dolha a mai deţinut funcţia de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, din care a demisionat pentru a participa la alegerile locale.
 
La scrutinul din 27 septembrie, Stelian Dolha a obţinut 34,9% din voturile bistriţenilor. El a fost învins de către candidatul Alianţei pentru Bistriţa- Năsăud (care a reunit, la nivel local, PSD, ALDE şi Pro România), Emil Radu Moldovan, care deţine această funcţie din anul 2012 şi care a fost reales cu 51,75% din voturi. 
 
Campania electorală nu a fost lipsită de incidente pentru prefectul de Bistriţa-Năsăud. 
 
PSD Bistriţa-Năsăud a anunţat că a depus plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, pe numele lui Stelian Dolha, pe motiv că acesta a distribuit muncitorilor dintr-o fabrică pe care a vizitat-o măşti care erau inscripţionate cu numele său şi cu sigla PNL.
 
Plângerea înaintată de secretarul executiv al PSD Bistriţa-Năsăud, Florian Romeo, în numele organizaţiei judeţene a PSD, vizează infracţiunea de oferire de bunuri sau alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat sau o listă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.