Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea răspunde criticilor şefului statului privind controalele în spitale, amintindu-i că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi. "Cred că ar fi bine să mă lase în pace", spune Pintea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pintea spune că preşedintele „se contrazicea de la o frază la alta”.

„Pe de o parte spunea că mă aflu într-o campanie de imagine, pe de altă parte, chiar la finalul expozeului, spunea că actul medical înseamnă şi spitale curate. Păi eu nu înţele, când a vorbit serios. Domnul preşedinte a aflat abia acum despre dificultăţile cu care se confruntă sistemul. Îmi pare bine că a aflat abia acum, dar i-aş aduce aminte domnului preşedinte că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi. Observ că are alte unităţi de măsură în domeniul sănătăţii.” a spus Pintea într-o intervenţie a Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a replicat că nu a înţeles care au fost criteriile după care şeful statului a decis să premieze unele unităţi medicale. Referindu-se la spitalul din Constanţa, care a fost decorat de preşedinte, ministrul a spus că nu a ştiut că acest spital urma să primească o distincţie de la şeful statului atunci când a mers în vizită acolo.
„Lucrurile din punctul meu de vedere sunt foarte clare: domnul preşedinte nu a fost bine consiliat în problema sănătăţii. Şi Spitalul Judeţean Cluj are probleme, lucru scos în evidenţă nu doar de mine ci şi de pacienţi care au trecut pragul acelui spital” a mai spus Sorina Pintea. 


„Dacă acestea snt spitalele pe care dînsul le consideră bune pentru pacienţii din România, mie-mi pare rău” a mai afirmat Pintea.
Aceasta a ţinut să precizeze că programul de guvernare al PSD nu prevede doar construirea spitalelor regionale, ci documentul „are mai multe puncte pe care le-a îndeplinit”.

„Poate că domnul preşedinte ar trebui să fie informat de investiţiile pe care le-am făcut anul trecut, acum doi ani şi anul acesta. Anul acesta bugetul pentru investiţii este celmai mare din istoria ministerului” a mai spus Pintea.
Aceasta a spus că va face în continuare vizite în spitale „să cunoască cu adevărat sistemul”.
„Voi face în continuare aceste controale pentru că îmi doresc într-adevăr să schimbăm ceva în acest sistem şi cred că ar fi bine să mă lase în pace”  concluzionat Sorina Pintea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.