Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timişoara, întrebat dacă odată ce va ajunge la Palatul Victoria va susţine proiectele oraşului, că după ce va fi învestit va avea ”în mod sigur” o discuţie şi cu factorii locali de decizie, dar nu doar cu cei din Timiş”, el afirmând totodată că ”orice guvern responsabil trebuie să susţină” proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă va susţine proiectele pe care i le-a amintit Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara, într-o postare pa Facebook în care i-a urat şi succes, între care se regăsesc centurile de sud şi de vest ale oraşului, spitalul regional, Muzeul Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi angajamentele bazate pe fonduri guvernamentale din proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Sorin Grindeanu a răspuns că după ce va fi învestit în funcţia de premier va avea o întâlnire cu factorii de decizie locali, dar nu doar cu cei din Timiş.

”Faptul că sunt din Timişoara, faptul că în aceste zile, cei din zona noastră şi din Timiş şi din Caraş, bănăţenii cărora le mulţumesc şi nu doar lor, dar i-am simtit alături şi prim mesaje, prin tot ceea ce a însemnat susţinere, asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc. Sunt din Timişoara, familia mea va rămâne în Timişoara, copiii mei sunt aici şi aproape toţi prietenii mei sunt din Timişoara şi din zonă, asa că o să încerc să mă întâlnesc cu toate aceste lucruri care trebuiesc făcute în Parlament, toate aceste proceduri, o dată cu discuţia şi aprobarea noului buget pentru că va trebui să aprobăm într-o sesiune extraordinară noul buget, în mod sigur o să avem discuţie şi cu factorii locali de decizie, dar nu doar cu cei din Timiş”, a declarat Sorin Grindeanu, vineri, la Timişoara.

Întrebat dacă va susţine proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, Grindeanu a răspuns că orice Guvern resposabil ar face acest lucru, la fel cum Guvernul Tăriceanu a susţinut în 2007 Sibiul.

”Orice guvern responsabil trebuie să susţină acest proiect care nu e doar al oraşului nostru, este un proiect extrem de important pentru tara noastra şi trebuie să se transforme într-un succes. Aşa cum a fost susţinut în 2007 Sibiul de către Guvernul Tăriceanu e normal ca Guvernul României să se angajeze în a susţine Timişoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu ţin de oraş, ci de întreaga ţară pentru că eu cred că toată lumea îşi doreste ca Timişoara Capitală Culturală să devină un proiect de succes şi un succes în sine”, a spus Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.