Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a vorbit despre momentul în care alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a jurat pe o icoană că nu a colaborat cu fosta Securitate, afirmând că este un om credincios şi că provine dintr-o familie în care bunicul său a fost deţinut politic. Grindeanu a adăugat că aceste subiecte sunt diversiuni pentru a se abate atenţia de la adevărata problemă cu care se confruntă românii, pandemia de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”E greu să comentez urmare a declaraţiilor unui coleg al meu. A fost un eveniment nepublic, privat, dar da. Spre deosebire de mulţi actori publici din România, eu sunt credincios, eu cred în Dumnezeu şi nu mi-e frică să spun acest lucru, nu mi-e ruşine şi îl voi spune cu voce tare. Alţii ba evită să jure pe Biblie, ba evită să spună formula tradiţională de la final, Aşa să îmi ajute Dumnezeu, ba chiar spun lucruri mai grave”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Social- democratul a adăugat că bunicul său a fost deţinut politic şi a menţionat că el însuşi a făcut parte din Comisia de control a SRI, fiind împotriva legii să activeze în serviciile de informaţii.
 
”A fost un eveniment privat, care acum pe o declaraţie făcută de Marcel Ciolacu la şi altele este cât se poate de promovată astfel încât să se distragă atenţia de la problemele reale. Că am jurat sau nu eu cu Ciolacu, în timpul liber, că am făcut altceva în timpul liber, nu înseamnă că nu vedem cum gestionează PNL România şi o gestionează prost. Din punct de vedere al scopului, provin dintr-o famimie de bănăţeni, din Banatul de munte, în care bunicul meu a fost deţinut politic. Mama  mea a intrat prima la liceu la Bozovici şi a fost anunţată că nu are origine sănătoasă şi nu e admisă decât dacă bunicul dă pământ. Bunicul meu a făcut puşcărie, puteti merge la Sighetu Marmaţiei şi o să vedeţi că e acolo. Deci provin dintr-o familie care a pătimit de pe urma abuzurilor din acea perioadă. Am evitat să spun aceste lucruri pentru că prea mult s-a învârtit în spaţiul public această idee. Am fost parlamentar din 2012 şi 2016 şi un an am făcut parte din comisia de Control SRI.  De control, da? Aşa cum ştiţi, este împotriva legii în România să fii parlamentar şi în acelaşi timp şi cadru activ în serviciile de informaţii. Am dat aceste detalii pentru a arăta că aceste diversiuni au un singur scop, de a distrage atenţia românilor de la problemele grave cu care ne confruntăm”, a declarat Grindeanu.
 
Marcel Ciolacu a declarat, într-un interviu pentru Libertatea, că alături de Sorin Grindeanu, a jurat pe o icoană din sufrageria sa, că nu a colaborat cu fosta Securitate.
 
"Eu am o prietenie neascunsă cu Sorin Grindeanu. Seara, ne mai întâlnim, stăm mult timp împreună, cred că stăm împreună mai mult timp decât stăm cu soţiile. Şi aveam această discuţie. Vreo două săptămâni au fost atacuri la mine că sunt securist, pe urmă au fost la Sorin că e securist. Şi la mine în sufragerie, la apartament, am o icoană. Şi i-am zis: ‘Băi Sorine, hai să jurăm amândoi, că deja nu mai avem niciunul încredere (în celălalt – n.red.)’. Şi am jurat amândoi pe icoană”, a declarat Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.