Nicuşor Dan ar avea aproape nouă procente peste Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în ipoteza în care ar fi susţinut de PNL, USR PLUS şi PMP, Firea ar avea susţinerea PSD, Pro România şi ALDE şi ar fi doar ei doi în cursa electorală, relevă rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP, la comanda PNL. Sondajul ia în calcul opţiunile electoratului care îşi declară prezenţa la vot cu un grad foarte ridicat de probabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La întrebarea ”Dacă pentru funcţia de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidaţi – Gabriela Firea, susţinută de PSD, Pro România şi ALDE, respectiv Nicuşor Dan, susţinut de PNL, USR-PLUS şi PMP – cu care dintre ei aţi vota? ? (% total votanţi care au exprimat o optiune şi au indicat nota 10 la întrebarea privid prezenţa la vot – 67,3% din eşantion)”, 54,4% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea lui Nicuşor Dan, iar 45,6% au optat pentru Gabriela Firea, iar 3,7% nu au ştiut sau nu au răspuns.
Dintre repondenţi, 40,3% cred că lucrurile în ceea ce priveşte administrarea Capitalei se îndreaptă într-o direcţie bună, în timp ce 56,1% cred că direcţia este greşită.
 
Întrebaţi care sunt cele 3 probleme din Bucureşti care îi afectează personal cel mai mult, 49,9% dintre cei chestionaţi au indicat aglomeraţia din trafic, urmată de poluare (39,9%), corupţia din administraţie (35,3%), infracţionalitatea, scandalurile, consumul de alcool şi droguri în cartiere (27,6%), mizeria din oraş (26,1%), lipsa parcărilor (25%), drumurile proaste (24,8%), lipsa spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii (21,5%), construcţiile ilegale sau excesive (16%), costurile la întreţinere (10,6%), alte aspecte (7,1%), iar 0,4% nu ştiu sau nu răspund.
În ceea ce priveşte problemele care trebuie rezolvate prioritar în Bucureşti, pe primele locuri se situează aglomeraţia în trafic şi lucrările de infrastructură rutieră (48,2%), corupţia din Primărie (41,7%) şi  poluarea (34,4%).
Acestea sunt urmate, în ordine, de construirea unui mare spital (32,9%), extinderea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă (24,4%), ordinea şi siguranţa cetăţenilor (23,4%), crearea de noi parcări (20,6%) curăţenia publică (19,8%), stoparea construcţiilor ilegale sau excesive (18,1%), încălzirea şi apa caldă (15,7%), altele (4,7%).
 
 
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Naţional Liberal, datele fiind culese în perioada 20 -26 iunie 2020, iar metoda utilizată a fost interviul prin intermediul chestionarului
Volumul eşantionului multistadial stratificat a fost de 1120 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie şi sector) pentru populaţia neinstituţionalizată cu vârsta de 18 ani şi peste, cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul Bucureşti. 
Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2.9%, la un grad de încredere de 95%.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.