Preşedintele Klaus Iohannis se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, fiind urmat de Mircea Diaconu, în timp ce pentru parlamentare, PNL se situează pe prima poziţie, urmat de PSD care depăşeşte astfel USR, conform unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu 45,3%, iar următorul clasat, la mare distanţă, este Mircea Diaconu, care ar lua 16,6% din voturi. E pentru prima oară când numele său este inclus în Barometrul Europa FM.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Dan Barna care scade faţă de luna august la 14, 2%. Urmează Viorica Dăncilă cu 12,4, în creştere cu 4 procente.

Theodor Paleologu, care candidează din partea PMP, ar aduna 7,7%. Şi el apare pentru prima oară în Barometrul Europa FM.

În ceea ce priveşte alegerile pentru Parlament, PNL rămâne în fruntea opţiunilor de vot, iar PSD trece pe locul doi şi devansează Uniunea Salvaţi România – diferenţa fiind de aproape două procente.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, în loc de anul viitor, 27,7 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul, în scădere cu aproape un procent şi jumătate faţă de luna august.

PSD trece pe locul doi cu 19,5%, în creştere cu aproape două procente faţă de luna august. USR pierde aproape două procente şi cade pe locul trei – cu 17,9%.

Pe locul 4, se află parlamentarii Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta, cu 9.1%, în uşoară creştere faţă de august.

Locul 5 este ocupat, în continuare de ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, care scade cu aproape un procent, la 6.2%.

Urmează formaţiunea condusă de Dacian Cioloş – PLUS ajunge acum la 5.7%.

UDMR ajunge la 5,3 procente, în uşoară creştere faţă de luna august. Câştigă puţin şi PMP şi ajunge la 3,3 % din intenţiile valide de vot.

Sondajul Europa FM a fost realizat în perioada 9-28 august pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.