Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, spune că nici măcar Guvernul Boc nu a reuşit un asemenea abuz asupra democraţiei, cum reuşeşte actualul Executiv, călcând în picioare Constituţia prin asumarea răspunderii pe legea bugetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simonis a transmis, luni, după ce Ludovic Orban şi-a asumat răspunderea pe Legea bugetului, că PNL taie, desfiinţează şi împrumută şi nu construieşte nimic.

“Vă comportaţi ca şi cum aţi fi stăpâni pe banii românilor, nici măcar Guvernul Boc, pe care îl copiaţi la virgulă, nu a reuşit un asemenea abuz asupra democraţiei. Pur şi simplu călcaţi în picioare Constituţia României. V-am lăsat o ţară cu perspectivă stabilă şi în 60 de zile aţi adus-o pe negativ. În fiecare zi auzim acelaşi lucru: guvernul PNL taie, îngheaţă, desfiinţează, împrumută. Nimic despre PNL care construieşte ceva, orice”, a spus Simonis.

El a menţionat că pe plus este doar clientela PNL.

“Pe plus e doar clientela de partid, sponsorii PNL care primesc sute de milioane de euro de la stat şi toate rubedeniile plantate în funcţii publice pe bani grei. V-aţi împrumutat deja cu 13 miliarde, acum vreţi să luaţi bani şi de la oameni, să creşteţi factura de gaze şi curent, preţurile şi ratele. Câţi de cinici puteţi fi să înghetaţi pensia minimă? Un milion, un milion dintre cei mai amărâţi români, dintre care au muncit fără a le fi luată munca în considerare, un milion nu vor primi anul viitor pensie mai mare. Pentru că aşa vrea PNL, atât îi preţuieşte pe aceştia oameni”, a afirmat liderul deputaţilor PSD.

El crede că liberalii pot face rost de bani dacă elimină clientela de partid, realizează o mai bună colectare şi impozitare.

“Vă spun eu de unde să luaţi bani. Eliminaţi clientela de partid, faceţi o colectare mai bună şi supraimpozitaţi odată pensiile speciale, nu mai măriţi bugetul instituţiilor de forţă, acolo aţi avea suficienţi bani, dar nu aveţi curaj, nu-i aşa?”,a declarat Simonis.

El i-a cerut lui premierului Orban să îşi asume guvernarea şi să ia manşa Executivului de la Palatul Cotroceni.

“Domnule Orban, fac un apel la dumneavoastră. Luaţi manşa guvernului din Dealul Cotrocenilor şi asumaţi-vă funcţia de prim-ministru. Altfel guvernarea se mută definitiv acolo, iar dumneavoastră domnule Orban veţi rămâne să puneţi în brad globuri şi să cântaţi colinde în Palatul Victoria”, a explicat Simonis.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.