Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că Viorica Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine şi se distanţează de ei, concluzia sa fiind că pentru PSD, orice funcţionar competent, orice diplomat competent este un duşman. El comentează astfel declaraţia lui Dăncilă din plenul Parlamentului European conform căreia nu funcţionarii şi diplomaţii României au realizat preşedinţia Consiliului UE, ci Preşedinţia a fost condusă de guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doamna Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine şi se distanţează de ei. Rolul prim-ministrului este să apere funcţionarii competenţi. Pentru PSD, orice funcţionar competent, orice diplomat competent este un duşman. Ei îşi apără doar clientela de partid. Doamna Dăncilă, ce priorităţi politice majore au reuşit să pună miniştrii dumneavoastră pe agenda Uniunii Europene? Ce vizite de succes în numele României a făcut ministrul Meleşcanu în ţările membre ale Uniunii Europene şi în afara Uniunii? Când au făcut cinste miniştrii români, când Petre Daea a vorbit despre cormorani în piscine, când Teodorovici a vorbit despre priorităţi inexistente? Ce au reuşit să obţină pentru Republica Moldova? Nimic”, afirmă Siegfried Mureşan într-o postare pe Facebook.

El explică faptul că marţi,, când prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat bilanţul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a ales să nu ia cuvântul pentru că nu avea nimic bun de spus despre acest prim-ministru şi nici nu voia să o facă de râs în plenul Parlamentului European.

”Dar iată că a reuşit să se facă singură de râs. După ce multă lume a apreciat performanţa funcţionarilor şi a diplomaţilor români, Viorica Dăncilă a reacţionat extrem de virulent spunând: „nu funcţionarii şi diplomaţii României au realizat Preşedinţia. Preşedinţia a fost condusă de Guvernul României. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrările, a fost o foarte bună cooperare...”,comentează  europarlamentarul.

El consideră că Guvernul Dăncilă nu a reuşit să pună nicio prioritate pe agenda Uniunii Europene.

”Singurul lucru care s-a reuşit a fost gestionarea afacerilor curente şi acest lucru nu s-a făcut de către miniştri, ci de către funcţionari şi diplomaţi. Iar cel mai mare succes al Preşedinţiei române a fost Summitul de la Sibiu, gestionat în exclusivitate de preşedintele Iohannis, Guvernul neavând niciun rol”, spune Siegfried Mureşan.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la dezbaterile din plenul Parlamentului European, că "nu funcţionarii şi diplomaţii României au făcut, au realizat preşedinţia", subliniind că "Preşedinţia a fost condusă de Guvernul României". Ea a făcut aceste afirmaţii după ce europarlamentarul Dragoş Tudorache a afirmat că preşedinţia rotativă a fost una a contrastelor, întrucât la nivel tehnic, funcţionarii şi diplomaţii români au reuşit să finalizeze 90 de dosare, dar nu acelaşi lucru poate fi spus despre eşalonul politic.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.