PNL va depune la Curtea Constituţională (CCR) o sesizare privind hotărârea Parlamentului de constituire a comisiei speciale privind legile justiţiei, a anunţat, luni, liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a precizat că PNL va sesiza şi Comisia de la Veneţia.

”Am decis să mandatăm Comisia juridică a PNL să mandatăm sesizarea Comisiei de la Veneţia, ca urmare a faptului că majoritatea din Birourile permanente a hotărât să respingă solicitarea PNL ca Parlamentul în ansamblu să sesizeze Comisia de la Veneţia în privinţa modificărilor la legile justiţiei”, a precizat liderul PNL.

Uniunea Salvaţi România a depus joi la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la Hotărârea de înfiinţare a Comisiei speciale pentru legile justiţiei, considerând că  "PSD-ALDE a acordat Comisiei speciale atribuţii ilegale, care potrivit Regulamentului celor două Camere revin Comisiilor juridice permanente, pentru a scurta la maxim timpul de dezbatere şi de adoptare a modificărilor legilor justiţiei". 

Conform USR, din hotărârea de înfiinţare nu rezultă cu claritate care este rolul acestei Comisii speciale, ceea ce creează o confuzie între acesta şi atribuţiile comisiilor permanente, iar parcursul ulterior al proiectelor de lege devine incert şi impredictibil. 

Sesizarea USR va fi discutată în 13 decembrie de CCR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.