PNL va depune la Curtea Constituţională (CCR) o sesizare privind hotărârea Parlamentului de constituire a comisiei speciale privind legile justiţiei, a anunţat, luni, liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a precizat că PNL va sesiza şi Comisia de la Veneţia.

”Am decis să mandatăm Comisia juridică a PNL să mandatăm sesizarea Comisiei de la Veneţia, ca urmare a faptului că majoritatea din Birourile permanente a hotărât să respingă solicitarea PNL ca Parlamentul în ansamblu să sesizeze Comisia de la Veneţia în privinţa modificărilor la legile justiţiei”, a precizat liderul PNL.

Uniunea Salvaţi România a depus joi la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la Hotărârea de înfiinţare a Comisiei speciale pentru legile justiţiei, considerând că  "PSD-ALDE a acordat Comisiei speciale atribuţii ilegale, care potrivit Regulamentului celor două Camere revin Comisiilor juridice permanente, pentru a scurta la maxim timpul de dezbatere şi de adoptare a modificărilor legilor justiţiei". 

Conform USR, din hotărârea de înfiinţare nu rezultă cu claritate care este rolul acestei Comisii speciale, ceea ce creează o confuzie între acesta şi atribuţiile comisiilor permanente, iar parcursul ulterior al proiectelor de lege devine incert şi impredictibil. 

Sesizarea USR va fi discutată în 13 decembrie de CCR.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.