Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunţat Camera Deputaţilor că nu va participa la „Ora Guvernului” pentru a da explicaţii cu privire la stadiul susţinerii şi finanţării proiectului de infrastructură culturală în vederea celebrării centenarului Marii Uniri, în condiţiile în care Ministerul Dezvoltării nu are atribuţii în acest sens, a anunţat secretarul Camerei Ioana Bran, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere prevederile HG 465/2016 privind înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Departamentului Centenar, vă aducem la cunoştinţă că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene nu are atribuţii în acest sens. De asemenea, până în acest moment nu s-au purtat discuţii cu departamentul Centenar cu privire la efortul comun, pe care şi instituţia noastră ar putea să-l depună pentru a veni în sprijinul  pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi a Primului Război Mondial. Vă asigurăm că instituţia noastră va face toate demersurile, în limitele legislative  permise în acest moment pentru a oferi sprijinul în acest sens”, se arată în scrisoarea vicepremierului Sevil Shhaideh.

Potrivit sursei citate, ministrul a solicitat posibilitatea anulării discuţiilor pe această temă, în condiţiile în care Ministerul Dezvoltării nu are atribuţii în acest sens.

„Având în vedere că până în acest moment nu există «o listă a proiectelor de infrastructură culturală în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri» şi că instituţia noastră nu are atribuţii în acest sens, vă rugăm să analizaţi posibilitatea anulării discuţiilor cu privire la această temă, Ministerul dezvoltării regionale neavând atribuţii în acest sens", se mai precizează în scrisoarea lui Sevil Shhaideh.

Şi secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran (PSD) a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că vicepremierul nu va da curs invitaţiei PNL de a veni la „Ora Guvernului”, deoarece Ministerul Dezvoltării nu are atribuţii în cadrul Departamentului Centenar.

„Nu vine deoarece în scrisoare a fost explicat că ministerul şi implicit dânsa nu are atribuţii în cadrul Departamentului Centenar. În acest moment ministerul nu a purtat discuţii cu departamentul cu privire la efortul comun pe care şi instituţia ar putea să îl depună pentru a veni în sprijinul pregătirii organizării şi desfăşurării acţiunilor de aniversare a centenarului României. Având în vedere că momentan nu există atribuţii, în cadrul Biroului Permanent s-a votat ca dânsa să nu participe, deoarece nu este pe subiect”, a afirmat Ioana Bran

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, săptămâna trecută, solicitarea PNL ca ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să vină în Parlament, pe 20 martie, la "Ora Guvernului", pentru a da explicaţii cu privire la stadiul susţinerii şi finanţării proiectului de infrastructură culturală în vederea celebrării centenarului Marii Uniri, a anunţat atunci secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.