Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică. De asemenea, CExN al PSD a hotărât suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, din cauza comportamentului de marţi din plenul Parlamentului. Senatorul Şerban Nicolae consideră că schimbarea sa din funcţii nu este o sancţiune, ci ”un fel de act politic” şi că se mai gândeşte dacă mai rămâne în comisia juridică deoarece consideră că nu a greşit cu nimic, în timp ce Nicolae Bacalbaşa spune că din punct de vedere uman a răspuns unei provocări în timp ce era huiduit, dar din punct de vedere politic a fost un deznodământ neplăcut pentru el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şerban Nicolae, înlocuit cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică 

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică, au declarat surse din partid.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şerban Nicolae deţinea funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi de lider al grupului senatorilor PSD.

Urmare a nemulţumirilor legate de ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică a Senatului în privinţa proiectului Legii graţierii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat încă de zilele trecute că va fi discutată situaţia lui Şerban Nicolae în CExN şi că vor fi propuse şi sancţiuni.

Surse din partid au declarat pentru News.ro că în şedinţa CExN iniţial i s-a lăsat lui Şerban Nicolae posibilitatea ca el să se retragă din respectivele funcţii. În urma refuzului acestuia, a fost supusă la vot sancţionarea acestuia.

Totodată, s-a decis ca în funcţia de lider de grup să fie desemnat Mihai Fifor, iar preşedinţia Comisiei juridice a Senatului să fie preluată de Robert Cazanciuc.

Dragnea: Şerban Nicolae a susţinut graţierea faptelor de corupţie şi şi-a convins colegii să voteze; era firesc să fie schimbat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că senatorul social-democrat Şerban Nicolae a susţinut amendamentele privind graţierea faptelor de corupţie şi i-a convins pe colegii săi din Comisia juridică să le voteze, chiar dacă nu erau agreate de partid, motiv pentru care era firesc ca acesta să fie schimbat de la şefia comisiei şi din postul de lider de grup.

CITEȘTE ȘI Dragnea: Şerban Nicolae a susţinut graţierea faptelor de corupţie şi şi-a convins colegii să voteze; era firesc să fie schimbat

Şerban Nicolae: E unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine

Senatorul PSD Şerban Nicolae consideră că schimbarea sa din funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice şi de lider de grup nu este o sancţiune, ci ”un fel de act politic” şi a declarat că se mai gândeşte dacă mai rămâne în comisia juridică deoarece consideră că nu a greşit cu nimic şi vrea să se lămurească dacă ideile sale în materie de justiţie sunt compatibile cu cele ale partidului.

CITEȘTE ȘI Şerban Nicolae: E unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine

Deputatul Nicolae Bacalbaşa, suspendat şase luni din PSD, din cauza comportamentului din plenul Parlamentului de marţi

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, pentru şase luni, din cauza comportamentului din plenul Parlamentului de marţi, au declarat surse din partid.

CITEȘTE ȘI Dragnea, despre Bacalbaşa: Nu putem fi de acord cu tipul de intervenţie publică într-un mod necivilizat şi obscen

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat marţi, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen.

Bacalbaşa: Din punct de vedere uman am răspuns unei provocări în timp ce eram huiduit; din punct de vedere politic a fost un deznodământ neplăcut

Deputatul Nicolae Bacalbaşa a declarat, miercuri, pentru News.ro, după ce a fost suspendat şase luni din PSD pentru comportamentul de marţi din Parlament, că din punct de vedere uman a răspuns unei provocări în timp ce era huiduit, dar din punct de vedere politic a fost un deznodământ neplăcut pentru el.

CITEȘTE ȘI Bacalbaşa: Din punct de vedere uman am răspuns unei provocări în timp ce eram huiduit; din punct de vedere politic a fost un deznodământ neplăcut

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.