Senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat, miercuri, că nu are cum să îl susţină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR, deşi a recunoscut că nu există un termen de comparaţie, având în vedere că acesta deţine funcţia de 30 de ani. Şerban Nicolae a făcut referire şi la ultima decizie a Curţii Constituţionale care a stabilit că legea care prevede repatrierea rezervei de aur a României este constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că senatorii nu au motive să-l susţină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la conducerea BNR.

”În niciun caz nu am cum să îl susţin pe domnul Isărescu. Ba mai mult, domnul Isărescu a mai primit astăzi un răspuns ferm din partea Curţii Constituţionale, în ciuda eforturilor disperate ale domniei sale şi a minciunii pe care mi-a transmis-o personal: Aurul României trebuie să revină în ţară integral”, a declarat, miercuri, Şerban Nicolae.

Întrebat ce crede că va face preşedintele Klaus Iohannis cu legea care prevede repatrierea rezervei de aur, Şerban Niclae a răspuns: ”Ar avea ocazia să facă măcar o dată în cinci ani un gest în favoarea României şi să promulge legea. În mod constituţional ar mai avea posibilitatea să ceară reexaminarea legii, dar ar fi un gest strict de blocaj, strict şicanat pentru că nu există niciun fel de justificare constituţională, morală, economică care să împiedice România să deţină în ţară rezerva de aur. Rezerva este administrată de BNR, dar este a României”.

Întrebat când crede că ar putea reveni în ţară rezerva de aur, formată din peste 63 de tone de aur, Şerban Nicolae a precizat că sunt mai multe variante luate n discuţie, dar este greu de estimat un orizont de timp.


”S-a propus şi varianta să apeleze la forţele armate române pentru repatrierea acestei cantităţi cantităţi de 63,7 tone de aur”, a mai spus Şerban Nicolae.

CCR a decis, miercuri, că legea privind repatrierea rezervei de aur a României este constituţionaă, respingând, astfel, sesizarea PNL şi USR.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 24 aprilie, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei, iniţiat de Liviu Dragnea  şi de senatorul Şerban Nicolae.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.