Senatul dezbate, luni, propunerea legislativă care prevede acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ, pe durata stării de alertă, iar liderul senatorilor PSD, Radu Preda, afirmă că este ”o propunere legislativă foarte bună”. ”Datoria guvernanţilor este să găsească o soluţie”, a afirmat Preda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatul dezbate, luni, propunerea legislativă care prevede acordarea unui stimulent lunar de 2.000 de lei personalului din învăţământ, pe durata stării de alertă, iar liderul senatorilor PSD, Radu Preda, a fost întrebat, ce părre are despre faptul că premierul a anunţat deja că nu sunt bani şi că legea va fi atacată la CCR.

”Cu siguranţă, decizia domnului Orban nu este surprinzătoare pentru nimeni pentru că până astăzi nu am avut pe lista de priorităţi a Guvernului niciun ajutor pentru nimeni. Am avut doar petarde, promisiuni, dar lucruri concrete nu s-au întâmplat”, a afirmat Radu Preda.

Potrivit acesruia, legea este foarte bună pentru profesorii care trebuie să-şi cumpere tot felul de materiale.

”Datoria noastră ca şi partid de opoziţie este să punem pe masa guvernanţilor o propunere legislativă pe care noi o considerăm foarte bună, iar datoria gubernanţilor este să găsească o soluţie”, amai afirmat Preda.

Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, a fost iniţiată de Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Cosmin Radu Preda şi Alfred Simonis.

”Cadrele didactice, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţămantul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar inflinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, prevede documentul.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.