Senatul a adoptat tacit, luni, proiectului de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 134/2022 prin care preţul lemnului de foc este plafonat până la 31 martie 2023. Acesta este primul for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizională pe propunerea legislativă. Lunea trecută, Senatul a amânat votul pe proiect, deoarece comisiile de specialitate nu au emis raportul asupra iniţiativei legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a citit, în plenul de luni, nota de adoptare tacită a ordonanţei de urgenţă, pentru care termenul de dezbatere şi vot a fost pe 3 noiembrie.

Pe 5 octombrie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede plafonarea preţurilor la lemnele de foc.

Ministrul Mediului Tanczos Barna explica atunci că „preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi restul de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub, cu TVA inclus, respectiv la brichete, se stabileşte un preţ maxim de 1.500 de lei pe tonă, cu TVA inclus, şi la peleţi maxim 2.000 lei pe tonă, cu TVA inclus”.

El a adăugat că este o măsură necesară pentru sprijinirea cetăţenilor care folosesc lemnul ca resursă în gospodărie, pentru sezonul de iarnă.

Senatul este prim for sesizat pe proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 134/2022 privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce priveşte utilizarea materialelor lemnoase şi a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece, iar Camera Deputaţilor este decizională.

Proiectul este înregistrat în procedură de urgenţă în Parlament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.