Senatorii au adoptat, marţi, Legea de modificare a Legii unceniciei şi Legea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, astfel încât au fost mărite stimulentele pentru firme de a angaja absolvenţi de facultate şi muncitori necalificaţi pe care să-i califice la locul de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este unul dintre punctele cele mai importante ale programului de guvernare pentru scăderea şomajului, mai ales în rândul persoanelor necalificate, şi are menirea de a sustine activ mediul economic”, susţine Ministerul Muncii.

Potrivit legii, angajatorul va primi 250  de euro, lunar, pentru fiecare persoană fără studii superioare pe care acceptă să o formeze profesional la locul de muncă. Efectele anticipate ale acestei măsuri sunt îmbunătăţirea structurii ocupaţională a forţei de muncă, reducerea numărului de muncitori necalificaţi cu 20% până în 2020, adaptarea forţei de muncă la nevoile angajatorilor pentru evitarea concedierilor individuale şi colective.

De asemenea, angajatorii vor primi lunar 300 de euro pentru fiecare absolvent de studii superioare pe care îl recrutează. ”Speranţa guvernului care face astfel de facilitate e aceea ca, astfel, patronii vor avea motive sa crească salariile din mediul privat şi sa le egalizeze cu cele din mediul bugetar”, menţionează sursa citată.

Sumele puse la dispoziţia angajatorilor de statul român provin din Programul Operaţional Capital Uman, adică din fonduri europene şi nu afectează bugetul de stat. 

Proiectul iniţiat de Guvern urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care este forul decizional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.