Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic a solicitat prefectului judeţului Bacău să trimită Corpul de control la Spitalul Judeţean şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău. Demersul acestuia vine în contextul neregulilor semnalate de Ministerul Sănătăţii cu privire la sutele de litri de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe retrase fie din cauza neavizării şi etichetării greşite, fie pentru că nu aveau arie de aplicare în unităţi sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lansez un apel public către prefectul judeţului Bacău, Leonard Ioan Bulai, să trimită de urgenţă Corpul de control la Spitalul Judeţean şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, să investigheze neregulile semnalate de Ministerul Sănătăţii. Comunicatul MS referitor la cantităţile de dezinfectanţi retrase din spitalele din Bacău vine la mai puţin de o lună după ce un alt raport al Ministerului plasa Spitalul judeţean Bacău pe primul loc în topul spitalelor cu mari abateri în raportarea deceselor de Covid-19 în luna martie. Deşi, în luna mai, i-am solicitat public preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, răspunsuri concrete la problemele grave semnalate de Minister, nici până astăzi nu a luat vreo măsură. Salut demersurile Ministerul Sănătăţii, care a solicitat numeroase controale şi rapoarte la nivelul judeţelor privind situaţia din spitale. Aceste iniţiative de transparentizare ale Ministerului Sănătăţii trebuie continuate şi acţionat ferm acolo unde sunt sesizate nereguli, astfel încât să oferim românilor confortul şi încrederea că merg la spital să se facă bine, să fie salvaţi”, precizează Sebastian Cernic, potrivit unui comunicat de presă al USR PLUS.

El mai spune că „prin lipsa de măsuri şi de reacţie la neregulile în serie semnalate la spitalele din Bacău, preşedintele Consiliului Judeţean (PSD) face opoziţie băcăuanilor, pacienţilor, nu guvernării”.

„În ultimele zile am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii instituţiilor din sistemul sanitar din Bacău, să căutăm soluţii. Domnule Prefect, vă rog să ieşiţi public şi să anunţaţi demersurile pe care le veţi întreprinde, concluziile verificărilor şi măsurile pe care le veţi dispune”, a conchis senatorul USR PLUS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.