Senatorul Ioan Deneş este propus de PSD pentru funcţia de ministru al Apelor, a anunţat, luni, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea a fost făcută în urma demisiei, săptămâna trecută, a Doinei Pană din această funcţie.

În vârstă de 49 de ani, Ioan Deneş este senator PSD de Bistriţa, la al doilea mandat. 

În martie anul trecut, Deneş a făcut o afirmaţie controversată despre homosexuali. El a declarat, într-o conferinţă de presă în Bistriţa, că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex, pentru că îi "lezează" şi "încalcă" libertatea atunci când îşi "externalizează" comportamentul şi merg de mână pe stradă. Senatorul a declarat că parteneriatul civil ar trebui analizat doar în perspectiva concubinajelor heterosexuale.

"Prin această rezolvare a unei probleme doresc să legalizeze acele convieţuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de acelaşi sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranşant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă", a spus Deneş, potrivit bistriteanul.ro. El afirmă că "nu are nicio problemă" cu persoanele de acelaşi sex care "se manifestă în locuinţă, în intimitate", însă nu este de acord ca ele să se ţină de mână pe stradă.

A doua zi, aproximativ 30 de persoane, membri ai comunităţii LGBT, au protestat, la sediul central al PSD, faţă de declaraţiile făcute de senatorul Ioan Deneş.

Ulterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD este un partid tolerant, nu unul cu atitudini radicale, motiv pentru care sprijină conceptul că în România există loc pentru toată lumea, indiferent de orientarea sexuală.

„Nu sunt de acord cu afirmaţiile domnului senator Deneş şi eu îl sfătuiesc şi pe el şi pe ceilalţi să nu uite că fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toata tăria că în societatea românească avem loc toţi şi trebuie să ne respectăm unii pe alţii”, a precizat atunci Liviu Dragnea.

A absolvit, în 1986, Liceul industrial Beclean, secţia electrotehnică. Apoi, a lucrat ca electrician la CFR şi a urmat şi cursurile Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Tehnologia Construcţiilor de maşini, fiind subinginer mecanic. În 1993-1997 a fost profesor la Centrul de plasamanent din Beclean, iar din 1997 a fost, timp de 10 ani, director comercial la SC Profing SRL, Beclean, iar în perioada 2007-2012, director comercial la SC Termotec SRL, Dej.

Totodată, în 2000-2004 a fost consilier local în Beclean, în 2004-2008, consilier judeţean în Bistriţa-Năsăud, în 2007-2008 din nou consilier local la Beclean, apoi, timp de patru ani, consilier judeţean.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, Ioan Deneş are, împreună cu soţia sa, două case construite în Beclean, în 1990 şi 2007, de 120 mp. şi 66 mp. Senatorul PSD mai deţine o autoutilitară Volkswagen şi un autoturism Volkswagen Golf 6.

La momentul completării declaraţiei de avere, avea peste 133.000 de lei în conturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.