Liderul PRU Galaţi, senatorul Gheorghe Saghian, a afirmat, joi, că ştie că "bătălia electorală va fi purtată de PRU alături de Victor Ponta şi Victor Ponta alături de PRU", senatorul exprimându-şi totodată convingerea că PRU va depăşi pragul electoral la alegerile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştiu că bătălia electorală va fi purtată de PRU alături de Victor Ponta şi Victor Ponta alături de PRU. Aţi văzut şi ieri în presa centrală că Victor Ponta i-a îndemnat pe cei care nu merg către PSD să voteze PRU; eu sunt convins că Victor Ponta şi el este alături de noi", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul Gheorghe Saghian, liderul organizaţiei PRU Galaţi şi fost membru PSD. 

Saghian a mai spus că PRU îl va susţine pe Victor Ponta pentru funcţia de premier, deşi senatorul nu crede că PSD îl va propune pe acesta.

"PSD este astăzi şantajat. Atât timp cât ai un preşedinte cu probleme sunt şi probleme în partid. Domnul Ponta a fost o perioadă într-o relaţie destul de rece cu domnul Dragnea. Este drept; a încercat acum o împăcare, dar noi simţim că nu e de fapt nicio împăcare. Pe de altă parte, spre deosebire de Dragnea, Ponta a făcut ceva pentru ţara asta, lumea îl apreciază pe dl. Ponta pentru foarte multe. Spre deosebire de dl. Dragnea, lăsând la o parte povestea cu referendumul – unde toată lumea a fost implicată -  sunt şi alte probleme mai grave care sunt dovedite şi de asta spun că pesediştii sunt nemulţumiţi că cineva din PSD e şantajabil şi mai ales liderul partidului, Noi chiar îl susţinem pe Victor Ponta, şi în eventualitatea că PSD formează majoritate, îl vom susţine pentru funcţia premier. Dar sunt convins că, la ceea ce este acum în PSD, domnul Dragnea sau partidul nu o să-l propună pe Victor Ponta prim-ministru pentru că probabil nu îl vrea cineva şi domnul Dragnea trebuie să asculte. Dar, oricum, noi suntem alături de Ponta", a mai afirmat Saghian.

Senatorul a spus că, în aceste condiţii, Victor Ponta este aşteptat să se înscrie în PRU, deşi ştie că acesta a declarat că nu va pleca din PSD.

"Îl aşteptăm în PRU pentru că domnul Ponta a spus foarte clar - nemulţumiţii din PSD să voteze PRU, nemulţumiţii din ALDE, că sunt probleme, să voteze PRU. Noi îl aşteptăm pe domnul Ponta, pentru că e drept, a spus că nu vine, dar nu ştiu dacă şi-a dat cuvântul", a mai afirmat Saghian.

Pe de altă parte, Gheorghe Saghian şi-a exprimat convingerea că PRU va depăşi pragul electoral la alegerile parlamentare.

"PRU cred că va intra în Parlamentul României pe uşa din faţă, cu demnitate. PRU poate să obţină în judeţul Galaţi un scor foarte bun; de asta am spus că targetul nostru pentru alegerile din 11 decembrie este între 10 şi 15%, iar la nivel naţional sunt convins că vom realiza pragul electoral. PRU poate să treacă pragul fără emoţii", a mai declarat Gheorghe Saghian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.