Vicepreşedintele ALDE senatorul Eugen Durbacă a declarat, vineri, la Galaţi, că au existat doar discuţii colaterale ale unor membri ai formaţiunii privind participarea pe liste comune cu PSD la alegerile parlamentare, dar acum hotărârea este ca ALDE să meargă separat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, că până acum nu s-a discutat la ALDE, într-un cadru organizat, despre participarea formaţiunii pe liste comune cu PSD pentru alegerile parlamentare.

”Doar au fost discuţii colaterale, nu în cadru organizat, s-a făcut socoteala (....), dar asta nu în plenul şedinţei. S-au făcut tot felul de presupuneri”, a afirmat Eugen Durbacă, răspunzând unei întrebări dacă este cineva din conducerea ALDE care susţine participarea formaţiunii pe liste comune cu PSD la alegerile parlamentare. 

Întrebat care este hotărârea ALDE  în această privinţă, Durbacă a răspuns: ”Acum mergem separat pentru că am făcut următoarea socoteală: noi cu 7% sau chiar 6% şi cu 40% (PSD - n.r.) sunt 46-47%; prin redistribuire depăşim 50. Aşa dacă suntem pe liste comune e greu de presupus. Poate un alt partid mai mic poate să ia 6% şi atunci balanţa atârnă în partea cealaltă”. 

Eugen Durbacă a mai spus că este convins că PSD va avea cel mai mare scor la alegerile parlamentare şi îşi doreşte ca ulterior PSD şi ALDE să se alieze pentru a ajunge la guvernare, iar ALDE să aibă cel puţin cinci miniştri şi un vicepremier.

”Eu sunt convins că partidul cu cel mai mare procent va fi PSD, asta e sigur, dar depinde acum ce procent, şi depinde ca noi, singurii care poate să facă alianţe, ce s-a şi declarat, cu ALDE, atât, cu altcineva nu, PSD-ALDE. Pentru noi ar fi ceva deosebit, vă daţi seama, ca să intrăm cu 7% împreună cu PSD, vom avea cel puţin cinci miniştri, un vicepremier şi vom avea reprezentare în fiecare judeţ probabil şi putem să arătăm că programul nostru împreună cu cel al PSD e unul cât se poate de bun şi în interesul cetăţenilor. Asta dorim”, a mai afirmat Durbacă.

În ceea ce priveşte listele de candidaţi ai ALDE pentru alegerile parlamentare, Eugen Durbacă a spus că acestea vor fi definitivate până la mijlocul lunii octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.