Liberalul ieşean Marius Bodea susţine că PSD că vrea să ţină Moldova în izolare şi, prin intermediul unor lideri social-democraţi din regiune, încearcă să dezbine, pentru a bloca proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, afirmă, într-un comunicat de presă, că "PSD vrea cu orice preţ să ţină Moldova în izolare", el acuzându-l pe şeful PSD Bacău, Dragoş Benea că are o abordare "egoistă", după ce timp de patru ani PSD n-a făcut nimic pentru infrastructura din Moldova.

"Preşedintele PSD Bacău, unul dintre baronii consacraţi ai Moldovei, varsă din nou ură şi venin, văzând că autostrada A8 Iaşi-Târgu Mureş începe să prindă contur. Frustrarea celor din PSD, care nu pot accepta că liberalii şi societatea civilă au făcut în două luni cât n-au fost ei în stare să facă în patru ani de guvernare, i-a adus la disperare, simţind că vor pierde totul. Incompetenţa PSD a ţinut blocată ani la rând autostrada Unirii şi, după cum se vede, nu e doar neputinţă, ci şi rea-credinţă faţă de locuitorii Moldovei", a declarat liberalul Marius Bodea.

Totodată, şeful PNL Iaşi acuză PSD că a încurcat "intenţionat" proiectul A8, în perioada cât partidul a avut ministru de transport, pentru că "acest baronaş şi şleahta lui şi-au dorit o autostradă care să le treacă prin faţa casei şi peste pământurile cumpărate pe traseul autostrăzii Bacău-Braşov, sperând ca astfel vor putea primi despăgubiri de la stat".

"Această abordare egoistă, care condamnă Iaşul şi bună parte din regiunea Moldovei la izolare şi sărăcie, trebuie înlăturată. În niciun moment nu am afirmat că alte proiecte de investiţii în infrastructură nu sunt binevenite în Moldova. Să se facă toate! Dar am atras atenţia şi am insistat că A8 trebuie să fie prioritară. Prin A8, legăm Iaşiul, capitala Moldovei, centrul cultural şi comercial din regiunea de Nord-Est, nu doar de un singur oraş, ci de o regiune întreagă, făcând posibilă şi deschiderea spre Europa", a declarat liberalul Marius Bodea.

Liderul PNL Iaşi consideră că dezinformările pe tema autostrăzii A8, dar şi încercările PSD Bacău de a îndrepta atenţia spre un alt proiect de infrastructură în Moldova sunt "un îndemn la dezbinare".

"Este regretabil, după toate eforturile pe care le depunem acum, să ajungem să ne luptăm cu tot felul de fake-news-uri PSD, menite să zdruncine încrederea românilor că autostrada mult aşteptată, ce va lega Moldova de Transilvania, nu va fi construită. (…) Este de-a dreptul sfidător să faci apel pentru renunţarea la Autostrada Unirii, când oamenii o cer cu disperare. Atât timp cât există înverşunare, nimic nu se va schimba în Moldova noastră, domnilor de la PSD", a mai spus Marius Bodea, preşedintele filialei municipale Iaşi a PNL.

Totodată, liberalul ieşean îi cere şefului social-democrat din Iaşi, Maricel Popa să reacţioneze la afirmaţiile colegului său de partid de la Bacău.

Liderul PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea a scris în urmă cu câteva zile pe Facebook că autostrada Iaşi-Târgu Mureş nu va atrage niciodată finanţări europene şi că "oricât ne-am iluziona, nu ne foloseşte la nimic, iar banii tot nu vor veni".

"A patina la nesfârşit pe varianta de lucru Tg. Mureş – Iaşi, ce întâmpină probleme insumontabile de mediu înseamnă a pune umărul la îngroparea definitivă a autostrăzii către Moldova. Şi poate că asta se doreşte. De aceea, în calitate de europarlamentar al regiunii Nord-Est, lansez un apel către toţi factorii decidenţi, oamenii politici şi organizaţiile non-guvernamentale din Moldova pentru susţinerea cu prioritate a variantei de autostradă Iaşi-Bacău-Brasov, de trei ori mai ieftină", susţine liderul PSD Bacău, Dragoş Benea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.