Liderii ieşeni ai USR PLUS îi transmit lui Ludovic Orban să nu-şi facă griji pentru bugetul local, respins zilele trecute de consilierii locali, ci pentru colegii săi din PNL, după ce ”au trecut mascaţii pe la Primăria Iaşi să ridice nişte documente”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Co-preşedintele USR PLUS Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, a scris pe Facebook că şeful PNL Ludovic Orban ar trebui să-I roage pe edilul Iaşiului Mihai Chirica să publice toate contractele primăriei din ultimii şase ani, înainte ca PNL şi USR PLUS să discute despre o alianţă locală la Iaşi.

”Domnule Orban, astăzi au trecut mascaţii pe la Primăria Iaşi ca să ridice nişte documente. Nu vă faceţi griji pentru bugetul Iaşiului, ci pentru colegii de partid. USR PLUS este cel mai mare partid din municipiul Iaşi şi cel mai responsabil. Însă vrem să ştim dacă vom mai avea interlocutor la Primărie sau dacă mergem direct în anticipate. Aşa că am rugămintea să sunaţi la Primăria Iaşi şi să-i rugaţi să facă publice toate contractele din ultimii 6 ani, de când este primar Mihai Chirica”, a afirmat Cosette Chichirău.

Liderul USR PLUS Iaşi a mai precizat că ”înainte să dăm un miliard de lei (bugetul pe 2021) pe mâna cuiva, am vrea să ştim dacă acel cineva mai rămâne în libertate”.

La rândul său, senatorul USR PLUS Marius Bodea îi transmite şefului PNL Ludovic Orban să încerce o discuţie cu edilul Mihai Chirica şi să îi spună ”câteva lucruri”.

”Domnule Orban, aţi putea să îi transmiteţi lui Chirica să îl demită de urgenţă pe pesedistul Harabagiu (Gabriel Harabagiu, actualul city-manager în Primăria Iaşi – n.r.), cumătru şi urmărit penal de DIICOT, al cărui salariu mărit a fost pesemne pus în pericol de neaprobarea bugetului Iaşiului. Aţi putea să îi spuneţi să refacă bugetul cu sume substanţiale pentru dezvoltare şi să dea afară cele 51 de familii pe care le-a adus Chirica pe criterii de cumătrie. Şi, în general, domnule Orban, nu vă afundaţi imaginea în această mocirlă susţinând la Iaşi doi moroi politici, Costel Tablă Alexe şi Mihai Inculpatul Chirica. Dacă pe dumneavoastră nu vă deranjează să defilaţi cu doi penali în funcţii publice, nouă ni se ridică părul în cap numai când le auzim numele de infractori”, a precizat senatorul USR PLUS, Marius Bodea.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat, luni, referindu-se la situaţia de la Iaşi unde nu a fost adoptat bugetul local din cauza dezacorurilor dintre PNL şi USR PLUS, că oamenii trebuie să înţeleagă că aşa cum sunt într-o coaliţie la guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii pentru a fi susţinute lucrurile importante pentru comunitate.

Mai multe percheziţii au avut avut loc luni dimineaţă în sediul Primăriei Iaşi, dar şi la mai multe servicii din subordinea primăriei, în cadrul unei anchete a DIICOT. Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că are încredere că verificările DIICOT vor face lumină cât mai repede în ancheta declanşată la primăria Iaşi, precizând că dacă s-a încălcat legea, atunci vinovaţii să plătească.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.