Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, susţine că primarul Mihai Chirica va fi nevoit să bată palma cu PSD în Consiliul Local şi să refacă USL-ul, precizând că PNL nu are cum să facă altfel majoritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cosette Chichirău a scris, joi, pe Facebook că primarul ales Mihai Chirica ”şi-a pierdut cu totul controlul”, pentru că nu poate face majoritate în Consiliul Local.

”De două zile este stăpânit de furie şi de frică. Furie că a pierdut puterea şi frică pentru că are datorii mari din campanie pe care nu le mai poate onora. Mihai Chirica a promis două posturi de viceprimar, crezând că PNL va lua peste 45 la sută, dar acum nu poate da niciunul. Cu PNL la 32 la sută şi PMP la 5 la sută, nu are cum să facă majoritate. Aşa că va fi nevoit să bată palma cu PSD şi să refacă USL-ul în Consiliul Local”, afirmă Cosette Chichirău.

Ea a mai spus că USR-PLUS va avea nouă consilieri locali şi va putea bloca toate hotărârile care privesc patrimoniul oraşului, inclusiv schimburile de terenuri.

”Avem o treime din Consiliul Local, iar Chirica are interzis la combinaţii. Echipa noastră nu datorează nimic nimănui. De aceea, suntem liberi să fim în slujba ieşenilor. USR-PLUS va colabora punctual pe proiecte cu celelalte partide, pentru binele ieşenilor”, afirmă Cosette Chichirău.

La rândul său, deputatul Marius Bodea, afirmă, într-un comunicat de presă că lipsa de credibilitate şi corupţia din primărie face imposibilă colaborarea dintre edilul liberal Mihai Chirica şi USR-PLUS în Consiliul Local.

”După ce a sunat personal fiecare ales al PSD din CL Iaşi, foştii săi colegi şi camarazi de nelegiuiri, încercând să îi cumpere şi să îşi facă majoritate, şi tot nu i-a ieşit socoteala, şi-a amintit brusc de USR-PLUS şi l-a apucat dragostea de noi. Mulţumim, dar nu. Aproape 60% dintre ieşenii care au votat duminică au ales schimbarea lui Mihai Chirica. Printre ei ne aflăm şi noi. Lipsa sa de credibilitate, corupţia pe care a instituit-o în primărie, averea sa nejustificată, care o trece pe toate neamurile sale, abuzul, sfidarea şi aroganţa cu care a tratat acest oraş îl fac pentru noi, cei din USR-PLUS, de nedigerat”, a precizat Marius Bodea.

Liderii PNL Iaşi Costel Alexe şi Mihai Chirica au propus formarea unor majorităţi de dreapta în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, din care să facă parte PNL, PMP şi USR-PLUS. Liderii USR şi PLUS au respins vehement propunerea PNL.
În Consiliul Judeţean, PNL poate face majoritate doar cu PMP, însă în Consiliul Local, liberalii au majoritate doar dacă se aliază cu PSD sau cu USR-PLUS.
PNL a obţinut 11 mandate în Consiliul Local, USR-PLUS nouă, PSD cinci, iar PMP două.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.