O şedinţă deîndată a Consiliului Local din comuna Schela, judeţul Galaţi, s-a încheiat cu scandal, după ce unii dintre consilierii locali s-au luat la ceartă cu un coleg de la PMP pe motiv că acesta a refuzat că voteze un proiect de hotărâre, dar şi pentru că transmitea în direct, pe Facebook, şedinţa Consiliului Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În imaginile transmise în direct, pe Facebook, pe contul consilierului local Cristian Eugen Baranga (PMP), se vede cum LA şedinţa extraordinară a Consiliului Local Schela, convocată joi, 7 octombrie, care se desfăşoară într-un spaţiu închis, mulţi dintre participanţi fie nu poartă deloc masca de protecţie sanitară, fie o poartă incorect. 
Scandalul începe la aproximativ jumătate de oră de la debutul şedinţei Consiliului Local Schela, atunci când unul dintre participanţii la şedinţă, nemulţumit de faptul că aceasta este filmată, spune: „Dă, că i-l dau de beton, să se sature cu el! Ce articol măi, nesimţitule? Au un tupeu de nesimţit în tine! Dă, să i-l dau de beton!”.
 

 
Disputele continuă după ce consilierul local care filmează refuză să voteze un proiect de hotărâre care viza alocarea unei sume de bani pentru o unitate de învăţământ.
„Ruşine pentru tine! Ruşine mare, păcat de tinereţea ta şi de studiile pe care le ai!”, îi spune un alt consilier. 
Scandalul continuă şi după ce şedinţa este declarată închisă. 
„Eşti numai de teatru şi de scandal! Să-ţi fie ruşine! Păcat de tinereţea ta! Domnul primar, i-ai dat pâine de mâncat! I-ai dat pâine de mâncat un an de zile şi l-ai adus aicea ca să-ţi facă teatru şi panaramă! O ruşine a localităţii eşti. (...) O mizerie de om!(...) Eşti un circar şi un neruşinat!”, mai spune un participant la şedinţă, referindu-se la consilierul local Cristian Eugen Baranga, al cărui nume apare, pe site-ul Primăriei Schela şi la secţiunea „funcţionari” din primărie, pe postul de consilier personal al primarului. 
Totul culminează atunci când unul dintre consilieri îl fugăreşte pe cel care filma şi începe să-l înjure. Folosind injurii, consilierul îşi ameninţă colegul că îi „rupe oasele”, alergând după acesta până în exteriorul sediului Primăriei. 
„Nu mi se dă voie să filmez, ba mai mult decât atât se recurge la ameninţări şi violenţă!!! Aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat la şedinţa de astăzi!! Pumnul este folosit atunci când cuvintele s-au terminat...sau când băutura îţi fură minţile!  Lucrurile nu vor rămâne aşa!!! Când nu sunt argumente se apelează la legea pumnului din partea consilierilor PNL?!   RUŞINE!!! De ce sunt atât de mari interesele să nu mai transmit şedinţele live? Atât PSD-ul cât şi PNL-ul nu vor să se vadă cine cu cine votează şi pe ce sume se discută, ce terenuri se împart, mai ales în contextul unor proiecte viitoare?! Nu cedez! Asta este lupta la vedere, din comuna Schela!”, a explicat Cristian Baranga în aceeaşi zi, într-o postare pe Facebook.
 
 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.