Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD a început, la sediul central al partidului din Şoseaua Kiseleff. Liderii PSD trebuie să ia o decizie privind conflictul izbucnit la vârful partidului, după ce premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan că l-a minţit şi a spus că, "dacă va fi lăsată" să îşi dea demisia, el o va accepta. Şedinţa CExN era programată pentru finalul lunii, dar tot mai multe voci din PSD au cerut convocarea de urgenţă a acesteia, spunând că situaţia nu mai poate aştepta şi că orice soluţie ar fi "categoric mai bună decât actuala instabilitate". Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, primul ajuns la sediul PSD, spune că, dacă va fi nevoie, social-democraţii vor sta toată noaptea pentru a găsi soluţia finală la criza din partid. "Vă asigur că astăzi din sediul PSD va pleca aceeaşi echipă pe care aţi văzut-o în campania din 2016, uniţi, fără mari schisme", a afirmat el. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, la sosirea la sediul PSD, că dacă partidul îi va cere să demisioneze va face acest lucru. Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a limitat la a spune că în şedinţa CEx el va vota, ca de obicei, cu partidul. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că PSD trece astăzi printr-o grea încercare, iar Guvernul Tudose trebuie să rămână în funcţie şi că este nevoie de echilibru şi responsabilitate. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a spus, la sosirea la PSD, că nu vede altă soluţia în afara celei în care Mihai Tudose să rămână în funcţia de premier. Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus, la rândul lui, că el ar prefera să nu plece nimeni, iar PSD să rămână unit: "Aş prefera să nu plece nimeni, să rămânem uniţi". O scrisoare în care se cere demisia premierului Mihai Tudose ar fi fost semnată, la cabinetul lui Liviu Dragnea, de mai mulţi lideri de organizaţii judeţene ale PSD. La sosirea la şedinţa CExN, Robert Negoiţă a spus că a auzit că s-a întâmplat acest lucru şi că, dacă se confirmă, este ”profund în neregulă, total neprincipial”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O scrisoare în care se cere demisia premierului ar fi fost semnată de lideri PSD, la cabinetul lui Dragnea. Negoiţă: E profund în neregulă, total neprincipial

O scrisoare în care se cere demisia premierului Mihai Tudose ar fi fost semnată, la cabinetul lui Liviu Dragnea, de mai mulţi lideri de organizaţii judeţene ale PSD. La sosirea la şedinţa CExN, Robert Negoiţă a spus că a auzit că s-a întâmplat acest lucru şi că, dacă se confirmă, este ”profund în neregulă, total neprincipial”.

”Am auzit că la cabinet la domnul Dragnea s-au strâns semnături din judeţe. Dacă acest lucru s-a întâmplat, este profund în neregulă, este neprincipial. Să chemi preşedinţii pe rând este neprincipial”, a declarat Robert Negoiţă.

El a spus că nu înţelege graba pentru luarea unei decizii.

 

”De ce trebuie să luăm azi o decizie aşa repede? Prea luăm decizii foarte importante fără să analizăm şi fără să ne consultăm îndeajuns”, a subliniat Negoiţă.

Firea: Ne dorim un partid unit, o concentrare pe proiecte şi mai puţin pe dispute interne şi după această şedinţă PSD să nu iasă fărâmiţat şi decimat

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, la sosirea la sediul PSD, că îşi doreşte un partid unit, care să nu iasă decimat şi fărămiţat din această şedinţă a CEx. "Nu ne face plăcere că despre PSD se vorbeşte folosind termeni precum gaşcă, grupare, zone de interes", a afirmat Firea.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Firea a venit la PSD împreună cu primarii celor şase sectoare ale Capitalei.

"Ne dorim un partid unit, o echipă care să lucreze cu motoarele turate la maximum, o concentrare pe proiecte şi mai puţin pe dispute interne şi după această şedinţă PSD să nu iasă fărâmiţat şi decimat. În funcţie de evoluţia discuţiilor, ne vom exprima şi noi. Ne dorim să aflăm ce urmează, în funcţie de deciziile din CEx, astfel încât să nu mai fim în criză în alte câteva luni. Este evident faptul că trebuie să luăm acum măsuri asiguratorii să nu se mai repete o astfel de criză", a afirmat Gabriela Firea la sosirea la PSD.

"Noi suntem PSD, nu în gaşca nimănui, în zona nimănui (...) Nu ne face plăcere că despre PSD se vorbeşte folosind termeni precum gaşcă, grupare, zone de interes", a mai spus primarul Capitalei.

Bădălău: Nu văd altă soluţie decât rămânerea lui Mihai Tudose premier. Ţuţuianu: Aş prefera să nu plece nimeni

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a spus, la sosirea la PSD, că nu vede altă soluţia în afara celei în care Mihai Tudose să rămână în funcţia de premier.

Niculae Bădălău a declarat că el crede în echilibru şi în maturitate. Bădălău a subliniat nevoia de unitate şi a spus că premierul Mihai Tudose trebuie să rămână în funcţie.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"M-am rugat dimineaţă să ne lumineze Dumnezeu gândurile şi să ieşim astăzi liniştiţi şi cu un guvern solid, tocmai pentru a îndeplini ce le-am promis românilor, o viaţă mai bună. Acest guvern se va numi şi va rămâne Guvernul PSD. Eu sper că Mihai Tudose, nu văd altă soluţie", a spus el.

Întrebat dacă vede acest Guvern în continuare cu Carmen Dan în funcţia de ministru, el a răspuns: "Asta e mai puţin important. Cei care vor forţa demiterea premierului trebuie să aibă şi soluţii. Eu voi fi pentru o soluţie echilibrată".

Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus, la rândul lui, că el ar prefera să nu plece nimeni, iar PSD să rămână unit: "Aş prefera să nu plece nimeni, să rămânem uniţi".

Oprişan: Să ne dea Dumnezeu mintea moldoveanului de pe urmă şi acum o să spun mintea românului de pe urmă

Oprişan a spus, când a ajuns la sediul PSD, că nu a dormit de 48 ore şi că pentru el sunt importante, ”stabilitatea, ţara, PSD”.

”PSD trece acum printr-o grea încercare. Să ne dea Dumnezeu mintea moldoveanului de pe urmă şi acum o să spun mintea românului de pe urmă”, a continuat liderul PSD Vrancea.

Marian Oprişan a mai declarat că oamenii aşteaptă de la PSD să se ocupe de guvernare, de spitale, de autostrăzi.

”Eu cred că Guvernul României condus de Mihai Tudose trebuie să rămână în funcţie şi cred cu tărie că e nevoie de echilibru şi e nevoie de responsabilitate”, a subliniat Oprişan.

Înaintea şedinţei CExN, premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Niculae Bădălău, Marian Oprişan şi Adrian Ţuţuianu.

Dragnea: "Am citit scrisori, am urmărit declaraţii publice, voi vorbi după CEx"

Întrebat care ar fi rezolvarea - demisia premierului sau a ministrului Carmen Dan -, Dragnea a spus: "Am aflat de la Codrin ce vom face".

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"Voi vota, ca de obicei, cu partidul", a adăugat Dragnea.

Carmen Dan, întrebată despre demisie: Dacă partidul îmi va cere, voi face asta

"Dacă partidul îmi va cere, voi face asta", a spus Dan, întrebată de jurnalişti dacă va demisiona din funcţia de ministru.

Codrin Ştefănescu: "Dacă va fi nevoie, vom sta toată noaptea până rezolvăm

"Dacă va fi nevoie, vom sta toată noaptea până rezolvăm. (...) Propunerea mea este sa ne calmăm şi să nu uităm că sunt cu ochii pe noi milioane de români. (...) Este obligatoriu să găsim soluţia finală şi să ne aducem aminte de zilele în care era uniţi", a declarat secretarul general adjunct al PSD, care a ajuns primul la sediul partidului, în jurul orei 15.30.

El a mai spus că orice decizie va fi luată în CEx va fi asumată de toţi.

"Vă asigur că astăzi din sediul PSD va pleca aceeaşi echipă pe care aţi văzut-o în campania din 2016, uniţi, fără mari schisme", a afirmat Codrin Ştefănescu.

CITEȘTE ȘI PSD se reuneşte astăzi în Comitetul Executiv, la solicitarea mai multor lideri, pentru a tranşa conflictul din partid. Firea: Dragnea şi Tudose să înceteze disputele imediat. Bădălău: Trebuie să decidem cine pleacă - Tudose sau Carmen Dan

El a mai susţinut că, "de o perioadă, statul paralel, pe sub gard, pe lângă gard", încearcă PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.